Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 70 632 1595

A kiszámíthatóság, a biztonság és a fejlődés költségvetése

2017. május 25.

2010 előtt a megszorításokról szóltak a költségvetések, főleg arról, hogy a következő esztendőben mi lesz drágább – mondta a sajtótájékoztatón Zsigó Róbert.

snassz-kopri_2355

„Ez a helyzet azóta megváltozott. Jövőre tovább haladunk a teljes foglalkoztatás felé, folytatjuk a munkavállalókat és a munkáltatókat segítő adócsökkentéseket. Ez lehetővé teszi a bérek további növekedését, a minimálbér, és a szakmunkás minimálbér további emelését. Az idei 15 százalék után 2018-ban további 8 százalékkal növekszik ez az összeg. A szakmunkások juttatása az idei 25 százalék után jövőre újabb 12 százalékkal nő. Vagyis azt mondhatjuk, hogy a szakmunkások fizetése 2010-hez képest megduplázódott” – mondta az országgyűlési képviselő.

„2018-ban tovább nő a kétgyermekes családok adókedvezménye is, havi 35 ezer, azaz évi 420 ezer forintra. Jövőre is lesz első házasok adókedvezménye, otthonteremtésre pedig még több forrás, 226 milliárd forint áll rendelkezésre.”

snassz-kopri_2357_x

„A következő évben a mostaninál nagyobb, 3 százalékos lesz a nyugdíjemelés. A tanulni vágyóknak jó hír, hogy az állam ingyenesen biztosítja majd az első sikeres nyelvvizsgát, az első emelt szintű idegen nyelvből tett érettségit, valamint a fiatalok első vezetői engedélyének megszerzését.”

„Európa biztonságát veszély fenyegeti, ez Magyarország számára is többletfeladatokat jelent. A költségvetés megfelelő pénzügyi hátteret biztosít a határok védelmére. Ezzel párhuzamosan folytatódik a katonák és a rendvédelmi dolgozók fizetésemelése.”

Zsigó Róbert hozzátette: a büdzsé megközelítőleg 200 milliárd forint tartalékkal rendelkezik. – A költségvetés megfelelően végrehajtható, amely meg van erősítve egy stabil tartalékkal is. Immár harmadik éve, hogy fél évvel az elfogadás előtt ismerheti meg minden érintett az adatokat. A vállalkozók, a családok így előre számolhatnak a lehetőségekkel. A 2018-as büdzsé a kiszámíthatóság, a biztonság és a fejlődés költségvetése – összegezte az országgyűlési képviselő.

Fotóriport