Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 70 632 1595

Az ország élelmiszer-ellátása biztosított

2020. április 21.

Az ország élelmiszer-ellátása biztosított, az agrárminisztérium mindent megtesz azért, hogy ez így is maradjon – jelentette ki Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

A politikus közlése szerint a koronavírus-járvány súlyos kihívások elé állította és állítja az élelmiszerlánc szereplőit a vetőmag-termesztőktől kezdve az állattartókon át az élelmiszerelőállítóig a kereskedőig és a vendéglátósig bezáróan.

Zsigó Róbert az elmúlt hetek eredményeit összefoglalva kiemelve, hazánk élelmiszer-biztonsági rendszere az egyik legjobb és legstabilabb Európában. E feladatot országos hatáskörrel a termőföldtől az asztalig a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felügyeli. A hivatal nemcsak azért felel, hogy biztonságos és minőségi élelmiszerek kerüljenek az asztalokra, hanem partnerségre törekszik a vállalkozásokkal – tette hozzá.

A Nébih oldalán a korona-vírus aloldalon számos tájékoztató található az államtitkár közlése szerint. Kiemelte, itt olyan gyakorlati intézkedéek olvashatók, amelyek alkalmasak arra, hogy a vállalkozások ellássák legfőbb feladataikat. A Nébih tanácsokat ad a biztonságos üzemeltetés érdekében – fűzte hozzá. Zsigó Róbert közlése szerint jól vizsgáztak az áruházláncok és a beszerzés során is biztonságban érezheti magát mindenki.

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

A politikus arról arról is beszélt, hogy a szeszesitalgyártók átállhattak a fertőtlenítő-gyártásra. Az élelmiszerbiztonság nem ér véget az üzletekben, sőt a statisztikák alapján a háztartásokban válik sérülékennyé, éppen ezért a Nébih koronavírus-oldalán a vásárlók is tájékozódhatnak. A Magyar Táplálkozástanulmányi Társaság és TÉT Platform közreműködésével pedig a napokban elkészült a legújabb, a fogyasztóknak szóló élelmiszerbiztosnági ajánlás, ami letölthető a Nébih honlapjáról – emelte ki az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár.

A helyi termelők megsegítése érdekében internetes platformokkal segíti az agrárminisztérium a kapcsolattartást – erről is beszámolt Zsigó Róbert.

A sajtótájékoztatón készült felvételt a HírTV honlapjára kattintva nézheti meg, az alábbi linken:

https://hirtv.hu/hirtv_gazdasagi_hirei/zsigo-robert-az-orszag-elelmiszerellatasa-biztositott-2499625

forrás:

hirtv.hu

Fotóriport