Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 70 632 1595

Tovább folytatódik az óvodafejlesztés Baján

2016. december 06.

A Templom utcai óvodában majdnem száz gyermekkel indul a nevelési év, az épület viszont nem csak a kiscsoportosoknak okoz majd meglepetést. Az intézmény korábbi, fa nyílászáróit modern, jól szigetelő ajtókra és ablakokra cserélték a szakemberek. Ezen kívül átalakult a homlokzat, a falak 10 cm-es hőszigetelést, valamint friss vakolatot és színezést kaptak.

image058

– Az eredményt mindannyian láthatjuk – mondta az épület átadóünnepségén Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. – Méltó, korszerű, otthonos környezetbe járhatnak a gyermekek, dolgozhatnak az óvónők és a dadusok. Emellett az épület energiatakarékos lett, melynek következtében a fenntartás is olcsóbbá vált.

image039

A munkálatok júniusban kezdődtek, a kivitelezésért felelős cég dolgozóinak fel kellett szedniük az elhasználódott parkettát, ezt váltotta később a szalagpadló. Az épület tetején is történtek változások, több mint 500 m2-en újult meg a tetőcserép. Az ingatlanban korábban gázkonvektorokkal fűtöttek, ezeket a berendezéseket váltották a jóval biztonságosabb és takarékosabb radiátorok.

image033

A fejlesztés az óvoda teljes energetikai rendszerét érintette. A radiátorokban a meleg vizet egy nagy hatásfokú, gázkondenzációs kazán keringeti, a hőmérsékletet pedig minden szobában külön lehet szabályozni.

image044

A több mint 40 millió forintos beruházás 75 százalékát a kormány, 25 százalékát pedig Baja Város Önkormányzata finanszírozta. – Köszönet mindenkinek, akinek része volt a munkában, és az elmúlt esztendők eredményeihez hasonlóan az idén is megújulhatott egy fontos intézményünk – fogalmazott Zsigó Róbert.

Fotóriport