Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 70 632 1595

Óvodafelújítás Vaskúton

2016. december 06.

A vaskúti óvodában mostantól modernebb, szebb körülmények között tölthetik mindennapjaikat a gyerekek, az itt dolgozók pedig méltóbb körülmények között végezhetik munkájukat – mondta a beruházásról Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője.

image105

Az önkormányzat korábban 112 millió forint kormányzati támogatásban részesült, melyből mintegy 105 millió forintot az óvoda átalakítására fordított a település. Az összegből az ingatlan külső szigetelést kapott, az elhasználódott nyílászárókat korszerű ablakok és ajtók váltották. Az épület belső terei átalakultak, a villamoshálózatot és a burkolatot kicserélték, a régi, elavult kazán helyére korszerű, úgynevezett kondenzációs gázkazán került.

image015

A fejlesztési támogatásból egy új épületszárny is elkészülhetett, ide költözött az egyik csoportszoba. Az önkormányzat a beruházástól azt reméli, hogy az energetikai korszerűsítés után mérséklődik majd az intézmény fenntartási költsége is.

Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője emlékeztetett: az önkormányzatok többsége 2010-re nehéz helyzetbe került. A kabinet úgy döntött: átvállalja a meglévő hiteleket, ugyanakkor jelentős anyagi támogatásban részesíti azokat a falvakat és községeket, amelyek nem halmoztak fel tartozást.

Fotóriport