Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 70 632 1595

Közel fél milliárd forint kormányzati támogatás
érkezik a térség fejlsztésére

2016. december 05.

A 2010-es esztendőre nehéz helyzetbe kerültek az önkormányzatok, ezért a kormány a hiteltartozások átvállalásáról döntött. Az adósság nélküli települések ugyanakkor jelentős anyagi támogatásban részesültek, 2014 óta megközelítőleg 43 milliárd forintot kapott csaknem 1.200 település.

image006

E döntés a térségben lévő, hitel nélkül gazdálkodó falvakat és községeket is kedvezően érintette. A Baja környéki települések közül összesen 11 részesült támogatásban 2014-ben, melynek összege közel 450 millió forint volt. Az anyagi segítségnek köszönhetően több jelentős beruházás is megvalósulhatott, Csátalján például helytörténeti múzeumot alapított az önkormányzat, Rémen felújították az egészségházat, az óvoda épületére napelemek kerülhettek. Több településen pedig utakat, járdákat építettek, illetve újítottak fel.

A kormány mostani döntésének következtében a térség 11 települése újból 450 millió forint fejlesztési támogatásban részesül. Zsigó Róbert országgyűlési képviselő elmondta: a források segítenek abban, hogy – a kormányzati szándékkal összhangban – a települések tovább szépülhessenek.

A térségből Vaskút és Sükösd kapta a legmagasabb támogatást. Mindkét önkormányzat 112 millió forintból gazdálkodhat. Ezen összegből a sükösdi óvodában felépülhet egy új tornaszoba a kisgyermekek számára. A támogatás jelentős részéből az önkormányzat idősek otthonát alakít ki, mivel a településen egyre nagyobb igény mutatkozik erre a szolgáltatásra.

Dávodon és Hercegszántón utak és járdák újulhatnak meg közel 44 millió forintból településenként. Rém és Fajsz szintén az útszakaszok korszerűsítésére, burkolására fordítja majd a kapott 20-20 millió forintot. Az érintett 11 település fejlődésével a térség is egyre korszerűbbé, élhetőbbé válik – hangsúlyozta Zsigó Róbert.

Fotóriport