Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 70 632 1595

Folytatódnak a fejlesztések a Bajai Szent Rókus Kórházban

2016. december 08.

A beruházás célja az egészségügyi intézmény területén található 12 lakásos, valamint 24 lakásos orvosszállók energetikai fejlesztése. A pályázati támogatásnak köszönhetően új nyílászárókat, új burkolatot és hőszigetelést kapnak az ingatlanok, felújítják a lábazatokat, valamint korszerűsítik a kéményeket is.

A kórházban egy évvel ezelőtt már kiépült egy napelemes rendszer, amely e KEHOP-pályázat segítségével most tovább bővülhet. A kisebbik, 12 lakásos orvosszálló 10 kW-os, a nagyobbik, 24 lakásos ingatlan 23 kW kapacitású rendszerrel csökkentheti majd havi kiadásait. A beruházás eredményeként az épületek energetikai hatékonysága jelentősen javul.

A fejlesztéssel a kórház kimagasló mértékben, évente közel 5.5 millió forinttal csökkentheti fenntartási költségeit.

A kórház mindannyiunk közös ügye, hiszen ebben az épületben látják el a térség valamennyi betegét. Az elmúlt esztendők folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően – összhangban a kormányzati szándékkal és az országban zajló egészségügyi beruházásokkal – az intézmény nagy mértékben fejlődhetett. Új épületben gyógyítják az ide érkezőket, a műszerparkot pedig korszerű, huszonegyedik századi berendezésekre cserélik.

Kiemelkedően fontos számunkra a betegek biztonságos ellátása, valamint az itt dolgozók munkakörülményeinek a javítása. A fejlesztéstől azt is reméljük, hogy a megújuló lakások otthonos körülményeket biztosítanak majd a városba érkező fiatal orvosok számára.

Bízunk benne, hogy a következő időszakban tovább folytatódhatnak a Bajai Szent Rókus Kórház fejlesztési munkálatai.

Dr. Tóth Gábor

főigazgató, főorvos, Bajai Szent Rókus Kórház

Zsigó Róbert

Baja és térsége országgyűlési képviselője

Fercsák Róbert

Baja város polgármestere

Fotóriport