Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 70 632 1595

Ma van a Bölcsődék Napja

2022. április 21.

Köszönjük a bölcsődei dolgozók áldozatos munkáját!

Ma 170 éve annak, hogy megnyílt Magyarország első bölcsődéje. Az évfordulót büszkén ünnepelhetjük, hiszen a bölcsődei ellátás virágkorát éli. Minden idők legnagyobb, komplex fejlesztési programjának köszönhetően egyre több helyszínen szolgálják bölcsődék a kisgyermekeseket a munka és a család közötti egyensúly kialakításában magas színvonalú bölcsődei ellátással.

2010 óta 70 százalékkal nőtt és folyamatosan emelkedik a bölcsődei ellátást biztosító férőhelyek száma. Már három és félszer annyi intézmény (bölcsőde, mini bölcsőde), valamint szolgáltatás (családi bölcsőde, munkahelyi bölcsőde) segíti a kisgyermekes családokat, mint 12 éve. Közel háromszorosára nőtt azoknak a településeknek a száma is, amelyekben van bölcsődei ellátás. A jelenleg folyamatban lévő fejlesztéseknek köszönhetően pedig ezek a számok tovább emelkednek. 2010-hez képest hamarosan több mint a duplájára nő hazánkban a bölcsődei ellátást biztosító férőhelyek száma és mintegy négyszer annyi településen válik majd elérhetővé a szolgáltatás.

Soha korábban nem volt elérhető Magyarországon a 3 év alatti gyermekek számára a bölcsődei ellátás ilyen magas arányszámban. Az eredmények azt is igazolják, hogy a hazai bölcsődei ellátórendszer jelentős mértékben támogatja azt, hogy a fiatalok egyre bátrabban vállaljanak gyermeket. A lakóhelynél elérhető, korszerű, biztonságos bölcsődei szolgáltatások a szülők munkaerőpiacra való visszatéréséhez is hozzájárulnak.

A kisgyermekek biztonságos és szakszerű bölcsődei ellátása érdekében több lépésben és differenciáltan emelkedett a bölcsődei szakemberek fizetése. 2010-hez képest 2021-re átlagosan két és félszeresére nőtt, idén január elsejétől pedig további legalább 20 százalékkal emelkedett a bérük.

6_BÖLCSŐDE

A bölcsődei dolgozók közösségének a szeretetteli, gondoskodó, fejlesztő és odaadó munkavégzése alapozza meg a bölcsődék népszerűségét, amiért mindannyiuknak köszönettel tartozunk.

Fotóriport