Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 70 632 1595

Védőszentjükre emlékeztek az általános iskolások

2017. február 02.

Az általános iskolások zenés műsorral elevenítették fel névadó szentjük életének legfontosabb eseményeit csütörtökön, a Szent József-templomban.

snassz-kopri_2912

Szent Balázs orvos és püspök volt egy örmény városban. Püspökké választása után viszont visszavonult egy hegyi barlangba, ahonnan imádkozva vezette népét, tanácsokkal segítette a nehéz helyzetben lévőket, és gyógyította a betegeket. A legendák szerint vadállatok őrizték, akik háziállatok módjára engedelmeskedtek neki. 316-ban a keresztényüldözés áldozata lett, az akkori római helytartó parancsára börtönbe vetették. Hitét a kínzás ellenére sem sikerült megtörni, rabsága során is rengeteg csodát tett. Később vízbefojtás általi halálra ítélték, de végül lefejezték.

snassz-kopri_2961
snassz-kopri_3013

Február 3-án Szent Balázs halálára emlékezünk, február 2-án pedig Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepét tartjuk – emlékeztetett a misét celebráló dr. Bábel Balázs, kalocsa-kecskeméti érsek. – A gyertya ősi szimbólum, amely Jézust jelképezi. Az ő világossága utat mutat a sötétben, ez az ösvény pedig Istenhez vezet. A megváltó a szeretetével melegít bennünket.

snassz-kopri_3061
snassz-kopri_3042

A szentmise után a résztvevők átvonultak a Szent Balázs Katolikus Általános Iskolába. A szentet ábrázoló kerámiafalnál Fekete József Péter igazgató mondott ünnepi beszédet. – Az intézmény fenntartását 2016 szeptemberében vette át az egyház. Katolikus iskolaként arra törekszünk, hogy elhivatottságunkat a nevelés mellett a megjelenésünkkel is bemutassuk. Ezt segíti a vértanút ábrázoló relief is. Köszönjük Bábel Balázs érseknek, hogy felkarolta intézményünk ügyét, és hogy elindította azt a fejlesztést, amelynek eredményeként 100 millió forintból fejlődhet tovább az iskola.

snassz-kopri_3092

Az ünnepség végén dr. Szenoradszki Endre, a Bajai Járási Hivatal vezetője mondott pohárköszöntőt. – Az elmúlt években szemtanúi lehettünk az iskola útkeresésének, nagy öröm, hogy az intézmény mostanra megtalálta a helyét. Azt kívánom, hogy minél több nemzedék járjon ide a jövőben is.

Fotóriport