Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 70 632 1595

Sokszínű gasztronómia és vonzó szakképzés Baján

2016. december 08.

Bács-Kiskun megyében Baja adott otthont az Európai Szakképzési Hét programjainak. A rendezvényre Kecskemétről, Kiskunhalasról és a határon túlról is érkeztek vendégek. A feladatuk az volt, hogy elkészítsék a térségükre leginkább jellemző bográcsos ételeket.

snassz-kopri_1832

A szakképzések európai hetét az Európai Bizottság hirdette meg, a szervezet így szerette volna vonzóbbá tenni a színvonalas, minőségi szakoktatást. Az országban több mint 400 program várja az érdeklődőket, amelyet összesen 90 szakiskola rendez. A feladatot vállaló intézmények nagy része a szakképzési centrumokhoz tartozik.

snassz-kopri_1772

A főzőversenynek otthont adó Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakiskola igazgatója, Virág Tibor úgy fogalmazott: a baráti főzőverseny nagyszerű lehetőséget ad arra, hogy a tanulók elmélyíthessék tudásukat.

snassz-kopri_1763

A mai világban minden rendezvény támogatandó, amely közösséget épít vagy megerősít – erről már Zsigó Róbert, az iskola egykori diákja beszélt. A képviselő hozzátette: a verseny főszereplői a diákok, akik megismerkedhetnek egymással, és a tájegységekre jellemző ételekkel is.

A különleges gasztronómiai fogásokat szakmai zsűri értékelte, a legízletesebb ételeket készítő csapatok arany, ezüst és bronzérmeket kaptak.

Fotóriport