Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 70 632 1595

Régi pompájában tündököl

2017. május 26.

Sok mindent láthattak az évek során a csávolyi polgármesteri hivatal falai. Az egykor családi házat 1939-ben építtette a nemzetközi kereskedelemmel foglalkozó Pfeil család, a második világháború után azonban állami tulajdonba került az ingatlan. Ezt követően az MSZMP székházi funkcióját töltötte be, később pedig a Községi Könyvtár működött benne.

snassz-kopri_2478_x

Az egypárt rendszer megszűnése után a könyvtár kiegészült, itt kaptak helyek a horvát és német nemzetiségi önkormányzatok. 2013-ban egy pályázatnak köszönhetően a Községi Könyvtár a korábbi polgármesteri hivatalba költözött, így egyre sürgetőbbé vált az épület mielőbbi rendbetétele.

snassz-kopri_2460

Hamháber Norbert, Csávoly polgármestere ünnepi beszédében elmondta: 2015 decemberén tudta meg, hogy a község 15 millió forintot nyert a munkálatokra a Belügyminisztérium pályázatán. “Az odaítélt támogatást Csávoly Község Önkormányzata közel 15 millió forinttal tudta kiegészíteni. Bár a munkálatok még nem értek véget, a látvány már most önmagáért beszél. Belépve láthatjuk, hogy az épület újra a régi pompájában ragyog. Kívánom, hogy ezen falak között értékes munka folyjon a jövőben, településünk lakosságát és fejlődését szolgálva.”

snassz-kopri_2477

Az ünnepélyes átadón a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte a csávolyiakat. “Mától új hivatali épületben dolgozhatnak a község vezetői, tisztviselői. Egy megújult, megszépült épületben intézhetik ügyeiket a csávolyiak. Összefogással, kormányzati támogatással megvalósulhatott egy helyi terv. Kívánom, hogy az előttünk álló időszakban is sikerüljön megvalósítani a terveinket.”

snassz-kopri_2485

A rendezvényen Donátné Pfeil Éva, az építtető Pfeil család leszármazottja is részt vett. „A családommal még a rendszerváltás előtt abban reménykedtünk, hogy az épület mégiscsak a települést szolgálja valahogy. Remélem, hogy a szüleim és a testvéreim is most velünk ünnepelnek.”

snassz-kopri_2491

A dél-alföldi község életében hamarosan újabb változás jön: a közeljövőben megkezdődik a térkő gyártás, amelyhez a gépet már beszerezték, az üzem pedig már épül. Emellett továbbra is gyártanak majd utcabútorokat, ami további munkát nyújt majd az ott élők számára. A most átadott épület a közeljövőben még tovább szépül: a település napelemes rendszert tervez a tetőre, az udvaron pedig újjáépítik a szökőkutat.

Fotóriport