Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 70 632 1595

Nemesnádudvar régi álma válik valóra

2017. május 25.

Megközelítőleg 300 millió forintból épül meg Nemesnádudvar régóta várt sportintézménye. A beruházás TAO-s pályázat segítségével valósulhat meg, amelyet a nagy múltú Női Kézilabda Egyesület nyújtott be az előző esztendőben.

snassz-kopri_2171

A mai nap a türelemtől, a kitartásról és az összefogásról szól – mondta Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. – A sportcsarnok megépülésének tervét segítette a község, a helyi vállalkozók, a Magyar Kézilabda Szövetség és a kormányzat is, amely nagyban hozzájárult a majdnem 60 millió forintos önrészhez. A megépülő csarnok mind a versenysport, mind a szabadidős sport, mind az iskolai testnevelés szempontjából fontos. Köszönöm mindenkinek a támogatást, és kívánom, hogy a munkálatok rendben megtörténjenek.

snassz-kopri_2224

A községben közel 2.000-en élnek, a település viszont közös hivatalt működtet Érsekhalmával. Az ottani felső tagozatos diákok a nemesnádudvari iskolában tanulnak, az új csarnok számukra is biztosítja majd a sportolási lehetőséget.

snassz-kopri_2189

Az alapkő-letétele előtt dr. Kovács István, Nemesnádudvar polgármestere úgy fogalmazott: hiánypótló, régóta várt beruházás valósulhat meg. – Hosszú folyamat előzte meg a mai ünnepséget. Köszönöm Zsigó Róbertnek, hogy kezdettől fogva mellettünk állt, és köszönet azért, hogy közbenjárt az önrész megszerzésében.

snassz-kopri_2204

Kleinné Simon Zsuzsanna, a kézilabda klub elnöke ünnepi beszédében elmondta: azt remélik, hogy minél hamarabb birtokba vehetik majd az épületet. – Végre hazai pályán, hazai közönség előtt játszhatunk.

snassz-kopri_2291

Az építkezés helyszínén egy időkapszulát helyeztek el, amely tartalmazta a sportcsarnok alaprajzát, a képviselő-testület, a helyi sportegyesületek és az iskola tanulóinak névsorát. Ezen kívül egy emléklap került a kapszulába, amelyet dr. Kovács István, Kleinné Simon Zsuzsanna és Zsigó Róbert írt alá.

snassz-kopri_2160
snassz-kopri_2325_x

A munkálatok a csarnokon építésén kívül is folyamatosak a településen. Az idén megújulhat a Községháza épülete, nemrégiben tovább szépülhetett a pincesor, és tovább fejlődhetett a helyi óvoda is.

Fotóriport