Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 70 632 1595

A legjobb ételek, a legfinomabb pálinkák

2017. február 18.

Kitűnő hangulatban telt az idei Hurka- és Kolbászfesztivál Baján. Prohászka Béla, az ételeket bíráló zsűri elnöke, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének alelnöke elmondta: nem csak az indulóknak, hanem a zsűrinek is nagy kihívás a fesztivál. – Figyeljük az alapanyagot, a tálalalást, és azt is, hogy az ételekben felleljük a hagyományos bácskai ízeket. Arra kérem az indulókat, hogy bátran használják azokat a fűszereket, amelyek leginkább jellemzőek a térségre.

snassz-kopri_3783

A fesztivál, az előző évekhez hasonlóan, idén sem kizárólag az önfeledt mulatozásról szólt. Az önkormányzat, és a Baja Marketing Kft. hívására több civil és karitatív szervezet is csatlakozott a jótékonysági kolbászgyúráshoz. A kezdeményezésnek köszönhetően több tucatnyi olyan csomag készülhetett el, mely később a rászoruló családokhoz került.

image5

A jó hangulatról Tóth Szabolcs és Bálint Ferenc kettőse gondoskodott. A Szomszédnéni Produkciós Iroda fél órányi tömény humora alaposan felfokozta a díjátadó előtt a hangulatot, a rajongók pedig a fellépés utána közös fotókat is készíthettek a Dumaszínház sztárjaival.

snassz-kopri_4069

A Baja Város Arany Fesztiválkobásza címet idén a rendezvény régi indulói, a Bajai Jópofa Srácok érdemelték ki, a képzeletbeli dobogó második fokára pedig a Sundance Kóbászkák léphettek fel.

snassz-kopri_4172

A versenyre szép számmal neveztek a pálinka kdevelői is, a zsűrinek közel száz tételt kellett elbírálnia. A legjobbnak Biliczki István barack párlata bizonyult, így ez a tétel kapta a Bácska Arany Pálinkája címet. Az elismeréseket Vedelek Norbert, alpolgármester, és Kámánné dr. Bari Bernadett adta át a nevezőknek.

snassz-kopri_4131
image4
snassz-kopri_3820

A benevezett csapatok kitettek magukért, illatok és ízek bősége csábította az érdeklődőket.

snassz-kopri_4103

Fotóriport