Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 70 632 1595

A Dusnoki Aprókat köszöntötték

2017. január 29.

Sokan voltak kíváncsiak szombaton a Dusnoki Aprók Néptáncegyüttes gálaműsorára. Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, az est védnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: a munka, amelynek eredményeként a fiatalok szenzációs dolgot vittek végbe, évekkel ezelőtt kezdődött. – Dusnok sok mindenben példaként szolgálhat. A településen több évtizedes múlttal rendelkeznek a néptánccsoportok, az itteniek számára fontos a hagyományőrzés.

img_0000

Rideg László hozzátette: a dusnokiakat az elmúlt hat esztendőben gyakran díjazta a közgyűlés. 2016 szeptemberében többek között a Dusnoki Gyermek és Néptáncegyüttes kapott közművelődési díjat. – Nincs olyan település a térségben, ahol ennyi megyei díjat vehettek volna át. Köszönöm a példamutatást, amelyet a település ad nekünk, és köszönet az  Apróknak a nagyszerű eredményért.

img_0004

A gálaműsoron a Dusnoki Aprók Néptáncegyüttes azt a koreográfiát mutatta be, amellyel a fiatalok kiérdemelték a közönségdíjat. (A produkciót a műsor szakmai zsűrije az odaítélhető legmagasabb pontszámmal jutalmazta.) A csoportban összesen harmincan táncolnak, a résztvevők 5 és 12 év közöttiek.

img_0006

Zsigó Róbert, országgyűlési képviselő köszöntőjében úgy fogalmazott: a gyerekek abban segítenek bennünket, hogy megéljük a hagyományainkat. A szép eredmény mögötti munkából mindenki kivette a részét, ebből az összefogásból született a siker. – Mindez ráadásul abban az évben történt, amikor a község 800 éves lett. Köszönet a nagyszerű születésnapi ajándékért.

img_0017

Az este folyamán több díjat is átadtak. Tóth-Mihó Erika és Tóth Zoltán (a Dusnoki Aprók felkészítő tanárai) ekkor vehették át a “Dusnok Községért Kitüntetést”. A házaspár 2000 óta foglalkozik néptáncoktatással, ezen kívül pedig felkészítőtanárként is dolgoznak. Az elismerést Palotai Péter polgármester, valamint Zsigó Róbert országgyűlési képviselő adta át.

img_0020
img_0022

Külön elismerésben részesültek a Dunsoki Aprók is. Palotai Péter polgármester elmondta: a képviselő-testület úgy döntött, a néptáncegyüttesnek ítéli az idei “Dusnok Községért Kitüntetést”. A fiatalok a gálaesten emlékérmét is kaptak, ezeket Rideg Lászlótól, Font Sándor országgyűlési képviselőtől, Zsigó Róberttől és a település polgármesterétől vehették át.

img_0003

Fotóriport