A Bajai Járáshoz összesen 17 település tartozik, közülük majdnem egy tucat mutatta be kulturális és gasztronómiai kincseit április 7-én, Kecskeméten. A Megyeháza előtti téren különleges borokat, a járás jellemző ételkülönlegességeket kóstolhattak a vendégek, emellett tájékoztatást is kaphattak a környék turisztikai kínálatáról.
Baja polgármestere köszöntőjében kiemelte: a bajai nemcsak a megye legnagyobb, de legszínesebb járása is. A kulturális sokszínűség az itt élő nemzetiségeknek köszönhető. „A természet is bőven mérte áldását: víz, erdő, szőlőültetvény, gyümölcsös és magas aranykorona értékű termőföld ugyancsak gyarapítja a bajai járást. Ennek is köszönhető a minőségi gasztronómia. Kóstolhatnak ma bajai halászlét, délszláv pljeszkavicát, érsekcsanádi rétest, füstölt halat, kalácsot, lepényt. Kiváló Bácskai termék védjeggyel ellátott portékákat és remek nemesnádudvari borokat kínálunk.”
Fercsák Róbert hozzátette: Hozzátette: a mai rendezvényen megismerkedhetnek az érdeklődők egyes mesterségek fortélyaival, Gemenc és Baja szépségeivel, valamint a bajai halászlé receptjével. A jó hangulatról székely, magyar, bunyevác, sokác énekesek, táncosok és zenészek gondoskodnak.
Bemutatkozott Baja, Csátalja, Dávod, Érsekcsanád, Érsekhalma, Felsőszentiván, Gara, Hercegszántó és Sükösd önkormányzata, Nemesnádudvarról a Borbarátok Egyesülete, Agrárkamara (NAK), a Gemenc Zrt., a Kiváló Bácskai Termék védjegy.
A rendezvényen részt vett Rideg László megyei elnök, Rausch Sándor alelnök és a járás településeinek polgármesterei is.
Öröm volt látni, hogy a köz szolgálatában dolgozók ilyen lelkesedéssel és jókedvvel mozognak együtt!