Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 70 632 1595

Baja egyetemi várossá vált

2017. február 09.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és a bajai Víztudományi Kar idén januárban kötött fenntartói megállapodást. Az egyetem szenátusának elnöke, prof. dr. Patyi András elmondta: az összeolvadással munkás hétköznapok sorakoznak az intézmény előtt. – Számítunk az Eötvös József Főiskola vezetőinek együttműködésére is, hogy minél gyorsabban létrejöhessen a működési rend. A legfontosabb feladatunk, hogy tovább fejlesszük az oktatás minőségét.

snassz-kopri_3230

A víznek, mint stratégiai kincsnek a jövőjét a kormányzat kiemelten kezeli – erről már dr. Janza Frigyes vezérőrnagy, az NKE címzetes egyetemi tanára beszélt. – A szándékunk az, hogy az oktatásban világszínvonalat képviseljünk. Hiszünk benne, hogy a nagy múltú bajai kultúra megfelelő közeg lesz a hallgatóink számára. Szeretnénk a város szerves részévé válni, és arra kérünk mindenkit, hogy fogadjanak bennünket olyan szeretettel, mint korábban pedagógiai főiskolát. Egyetemünk jelmondata: “A haza szolgálatában”. Úgy hisszük, a tanulásnak ezt kell szolgálnia.

snassz-kopri_3266

Az ünnepélyes ceremónia során a kar dékánja, dr. Bíró Tibor vette át a befogadást jelképező dékáni talárt, láncot, valamint az egyetemi oklevelet és zászlót. Munkájához az NKE vezetői sok sikert kívántak.

snassz-kopri_3310

Székfoglaló beszédében dr. Bíró Tibor úgy fogalmazott: megtisztelő, ugyanakkor nagy felelősség is, hogy a Víztudományi Kar első dékánja lehet. – A szakma azt várja a bajai oktatástól, hogy biztosítsa a szakember utánpótlást. Ehhez a bajai vízügyi tradíció erős alapul szolgál. A hagyományainkhoz ragaszkodnunk kell, ugyanakkor nyitottnak kell lennünk az újfajta kihívásokra is. Az NKE diplomája igazi értéket jelent, egyetemünk stabilitást, nyugodt légkört és kiszámítható jövőképet ad hallgatóinak. A sikereink közösek.

snassz-kopri_3242

A rendezvényen dr. Hoffman Imre, közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár is részt vett. Mint elmondta: a Víztudomány Kar megalapítása mérföldkövet jelent a vízügyi ágazatban. – Magyarország tudja, hogy víz tekintetében nagyhatalomnak számít. A vízzel való foglalkozás sok tapasztalatot igényel, a területen viszont kevés a szakember. Ennek hiányát hosszú távon a gyakorlat központú oktatással lehet megoldani. A Belügyminisztérium minden támogatást megad a célok elérésében, nemzeti érdekünk, hogy eredményes legyen a kar.

snassz-kopri_3358
snassz-kopri_3231

Az ünnepséget követően Fercsák Róbert polgármester mondott pohárköszöntőt. – A mai naptól Víztudományi Kara van Bajának, az ismeretek továbbadása már egyetemi szinten is megvalósulhat. Emellett büszkék vagyunk arra, hogy az Eötvös József Főiskola önállóan is megmaradhatott településünkön. Köszönet Zsigó Róbert államtitkárnak, országgyűlési képviselőnknek, dr. Patyi Andrásnak, dr. Hoffman Imre helyettes államtitkárnak, és dr. Janza Frigyes tábornok úrnak, hogy nagyban hozzájárultak a munka sikeréhez.

snassz-kopri_3418

Fotóriport