Majdnem húsz kiállítóval, és igaz gasztronómiai különlegességekkel várták a vendégeket a Bácskai Kultúrpalotában. A rendezvény mára hagyománnyá vált – mondta Vedelek Norbert, Baja alpolgármestere. – Sokan vannak itt azok közül, akik az előző évben is eljöttek. Az önkormányzat is igyekszik segíteni a kisvállalkozók és az őstermelők munkáját, ennek egyik példája az új piac megépítésének terve.
A Bácskai Nap egyben bemutatkozási lehetőséget is biztosít a vállalkozásoknak, a vendégek pedig olyan ételek és italokat vásárolhatnak, amelyek helyben készültek, kiváló minőségű alapanyagokból.
Köszöntőjében a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: az a cél, hogy minél többen megismerjék, és vásárolják a termékeket. – Az elmúlt években megduplázódott az őstermelők száma az országban. A kormányzat igyekszik olyan döntéseket hozni, amelyek segítik a kisvállalkozók munkáját. Természetesen van még tennivaló, de lépésről-lépésre jól tudunk előre haladni.
Ahogy a korábbi években, az idén is kiosztották a „Kiváló Bácskai Termék” díjakat. Az odaítélt címkét egy éven keresztül tüntethetik fel a vállalkozók termékeiken.
Kínálatból sem volt hiány, a Kultúrpalotába belépők kézműves sört és mentás bodzaszörpöt kóstolhattak, kipróbálhatták a homoktövises almalevet, vagy éppen a fekete ribizlis sárgabarack lekvárt.
Az Eötvös József Főiskolán tanévnyitóval egybekötött díszdiploma-átadó ünnepséget tartottak. Gratulálok a díszdiploma kitüntetettjeinek, és sikeres tanévet kívánok az EJF hallgatóinak!
Kértem a város jelenlegi vezetőit, hogy kezdjék meg és irányítsák a védekezést
Isten éltesse mindannyiukat erőben, egészségben!
ismét együtt ünnepeltük a hagyományainkat Sükösdön a szüreti felvonuláson!