Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 70 632 1595

Az ápolókat ünnepelték

2017. február 23.

Kossuth Zsuzsanna 1817 február 19-én született. Életében először 14 évesen, 1831-ben találkozott az emberi szenvedéssel, amikor Északkelet-Magyarországon súlyos kolerajárvány tört ki. 1849. április 14-én a Függetlenségi Nyilatkozat elfogadása után bátyját, Kossuth Lajost az ország kormányzójává választották, aki testvérét 1849. április 16-án a tábori kórházak főápolójának nevezte ki. Kossuth Zsuzsanna három hónap alatt közel 70 tábori kórházat szervezett meg, személyében a legelső katonai kórházakat létesítő női ápolót tisztelhetjük.

snassz-kopri_4990

A rendezvényen dr. Tóth Gábor, a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója elmondta: hazánkat az a szerencse érte, hogy évente kétszer is megünnepelhetjük ápolóinkat. – Köszönöm az egész éves tevékenységüket. Mindannyian tudjuk, hogy az ápolás több mint munka: valójában hivatás jelent.

snassz-kopri_5013

A Magyar Ápolók Napján Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője is köszöntötte a szakág dolgozóit. – Hálásak vagyunk önöknek, és köszönjük azt az erőt, amelyet a betegeknek, elesetteknek adnak a hét minden napján.

snassz-kopri_4994

Az ünnepségre a Bajai Szakképzési Centrum ápoló tanulói – akik a kórházban végzik gyakorlatukat – verses, zenés műsorral készültek, és felelevenítették Kossuth Zsuzsanna életének legfontosabb pillanatait is.

snassz-kopri_5071

A tanulók műsora után Göbl Vilmosné, ápolási igazgató mondott beszédet. – Kossuth Zsuzsanna a magyar ápolók példaképe, munkássága minőségi, előremutató változást hozott az egészségügybe. Élete az ápolók feladatára is emlékeztet bennünket. 2017 jubileumi emlékév, hiszen Kossuth Zsuzsanna éppen 200 évvel ezelőtt született. Az ápolási igazgató hozzátette: a dolgozóink munkájához sok erőt és kitartást kívánok.

snassz-kopri_5020

Fotóriport