Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 70 632 1595

A szabadság napja

2020. október 27.

Az 1956. október 23-án kitört magyar forradalmat a nyugati, szabad világ cserbenhagyta, így végül véres harcokban elbukott, de a magyarországi események új irányt szabtak a világtörténelemnek – erre emlékeztek a térség több településn, köztük Dusnokon is.

IMG_3992

A magyar szabadságharc utóbb végzetesnek bizonyult sebet ejtett a szovjet rendszeren, ez is vezetett négy évtizeddel később az összeomlásához. 64 évvel ezelőtt a hónapok óta fokozódó elégedetlenség következtében 250 ezren vonultak Budapesten az utcákra, majd amikor a kommunista vezetők ellenforradalomnak nevezték az eseményeket és csőcseléknek a tüntetőket, az ÁVH-sok pedig az emberek közé lőttek, a tömeg fegyvert szerzett és szembeszállt a diktatúrával.

IMG_4080

Ünnepi beszédében Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője elmondta: a magyar mindig is a szabadság népe volt. – 1956 októbere a magyar lélek kinyilatkoztatása arról a világlátásról, amely bennünket leginkább jellemez! Éppen ezért az emlékezés felelőssége közös ügyünk, ahogy közös felelősségünk az is, hogy soha ne hagyjuk elveszni az ’56-os forradalom eszméit.

IMG_4129

Mi hiszünk a magyar hősök bátorságában, hiszünk a magyar nép értékében és alapelveiben. 1956 októbere erről a hitről, az összefogásról és a szabadságról szólt. Azokról az emberi érzésekről, amelyek több mint hatvan év elteltével is összekovácsolják a nemzetet. Merítsünk erőt 1956 hősies napjaiból, és egy percre se feledjük: mi magyarok a függetlenség népe vagyunk! Ezt a függetlenséget soha nem kaptuk ajándékba, éppen ezért tisztában vagyunk értékével, súlyával és jelentőségével – tette hozzá Zsigó Róbert.

Fotóriport