Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 70 632 1595

A hősökre emlékeztek

2017. május 28.

Az elesett magyar hősök emlékezetét először az első világháború idején, 1917-ben iktatták törvénybe. Az ünnepet 1945-től, a kommunista időszakban nem tartották meg, a rendszerváltás követően viszont újból lehetett ünnepelni. A 2001-ben elfogadott törvény a korábbi ünnep körét hivatalosan is kibővítette mindenkire, „akik a vérüket ontották, életüket kockáztatták vagy áldozták Magyarországért.”

snassz-kopri_3083

Baján az előző esztendőben a Kálvária temető hősi sírjainál, az idén pedig a Déri-kertben hajtottak fejet az emlékezők. A helyszínt különlegessé tette, hogy az ’56-os Emlékbizottság pályázatának köszönhetően sikerült felújítani a kertben található emlékművet. A munkálatok véheztével egyben közösségi térré is vált a helyszín, a kiszélesített kövezet a jövőben akár az ünnepségek színpadaként is szolgálhat.

snassz-kopri_3081

A megemlékezésen Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési kéviselője mondott beszédet. Úgy fogalmazott: a hat évtizeddel ezelőtti események mára a nemzeti emlékezet részévé váltak, azért viszont folyamatosan tennünk kell, hogy múltunk történéseire méltó módon emlékezhessünk.

snassz-kopri_3092
snassz-kopri_3097

– Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy éppen a magyar hősök ünnepén adhatjuk át a felújított ’56-os emlékművet. Azt az alkotást, amellyel azokra a honfitársainkra emlékezünk, akik reményt adnak nekünk.Szellemi örökségük a hazaszeretet, a bátorság és a szabadságvágy. Történelmünk sorsfordító pillanataiban minden alkalommal bebizonyítottuk, hogy szabadság nélkül, korlátok között képtelenek vagyunk létezni. Rójuk le tiszteletünket az emlékműnél, hajtsunk fejet azok előtt, akik vérüket ontották, hogy mi szabadon élhessünk. Jusson eszünkbe, hogy együtt erősek vagyunk, hogy tiszteljük a hőseinket, és hogy fontosnak tarjuk múltunkat! Tisztelet a hősöknek!

snassz-kopri_3107
snassz-kopri_3133

Fotóriport