Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 70 632 1595

Vadászok és borászok találkoztak Nemesnádudvaron

2016. december 13.

Bár az időjárás szinte percről-percre változott június 5-én, az étel- és italkülönlegességek kedvelői közül sokan kilátogattak a rendezvényre. A pincesoron a borok mellett a vadételeké volt a főszerep, az erdőszentgyörgyi vendégek például újragondolták azt a mondást, miszerint a medve nem játék. – Ez a medvepörkölt, amelyet meg fognak kóstolni az ide betérők, egy lesből elejtett állat húsából készül. A tokányt a többi vadételhez hasonlóan készítjük el – részletezte Tőkés Lóránt, unitárius lelkész.

snassz-kopri_7354

A rendezvény egyik legfőbb célja az volt, hogy összekapcsolja a vadételeket a borászattal. A szervezők minél több emberrel szeretnék megismertetni a pincefalut, emellett lépést akarnak tartani a szomszédos Hajóssal is. – Úgy gondolom, az előző évhez képest rengetegek fejlődtünk – mondta Etsberger János, szervező, a Nemesnádudvari Vadásztársaság vezetője. – Délelőtt már közel 800, a fogyasztáshoz kötelező poharat értékesítettünk, ami azt jelenti, hogy a tavalyinak már a duplájánál vagyunk.

snassz-kopri_7186

A megnyitón Zsigó Róbert köszöntötte a vendégeket. Az országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: érdemes a környéken ilyen, és ehhez hasonló fesztiválokat rendezni. – Egyrészt a nemesnádudvariak be tudják mutatni saját hagyományaikat, mind a vadételek, mind pedig a borok tekintetében. Másrészt egyre több vendég érkezik, ők megismerik, és megszeretik a települést, harmadrészt pedig ez a rendezvény is segít, hogy össze tudjanak fogni az emberek, a határon belüli és a határon túli magyarok.

snassz-kopri_7384

A vendégek a belépő megfizetése után poharat és tányért kaptak, ezzel kóstolhatták végig az étel- és italkínálatot. Koch Csaba, a Hajós-Bajai Borvidék elnöke azt javasolta: az igazán komoly vadételekhez érdemesebb a testesebb vörösborokat választani.

snassz-kopri_7318

A 2016-os találkozót a szervezők reményei szerint jövőre a harmadik követheti, a mostaninál is nagyobb sikerrel.

Fotóriport