Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 70 632 1595

Összhangban a természettel

2016. december 13.

Szinte teljesen átalakult az erdei iskola épülete. A munkálatok során fontos szempont volt az akadálymentesítés és az energetikai korszerűsítés. Az ingatlan új nyílászárókat, valamint homlokzati hő- és tetőszigetelést kapott. Az intézmény pontosan 13 évvel ezelőtt nyitotta meg a kapuit, azóta viszont változtak a természetjárók igényei. A korábbi hálótermeket tizenegy kisebb szoba váltotta fel. Schweighoffer Ottó, a Gemenc Zrt. felügyelő bizottságának elnöke az átadón azt mondta: az utóbbi időszakban több jelentős beruházás is megvalósult. – Ezek a beruházások, amelyeket a Magyar Állam, illetve a tulajdonosi joggyakorló, a Földművelésügyi Minisztérium az állami erdőgazdaságokon keresztül megvalósít, tulajdonképpen olyan fejlesztések, amelyek 2010 óta fokozott ütemben zajlanak. Úgy hiszem, ez a lendület tovább tart majd.

snassz-kopri_7489

Az iskola tantermében teljesen átalakult a bútorzat, emellett pedig új eszközök is helyet kaptak az intézményben. A beruházáshoz szükséges források nagyobbik részét a Földművelésügyi Minisztérium biztosította. – Azok az erdészek, akik a Gemenc Zrt.-nél dolgoznak, az elmúlt években, évtizedekben nagyon sokat tettek azért, hogy a minket körülvevő páratlan természeti környezet, az a növény, illetve állatvilág, ami itt megvan, az fennmaradjon, hogy a következő generációk is tudják a jótékony hatását élvezni – hangsúlyozta Zsigó Róbert, államtitkár.

snassz-kopri_7412

Az erdészeti cégnél nagy reményekkel vágnak neki a nyárnak. – Egyre jobban éreztük, hogy az erdei iskolai csoportok mellett nagy igény lenne arra, hogy szállást tudjunk adni családoknak, felnőtt csoportoknak, baráti társaságoknak. Az erdei iskola eddig erre nem adott lehetőséget, hiszen a korábbi hálótermekben nem lehetett a csoportokat elhelyezni. A helyzet végre megváltozott – mondta Csontos Péter, a cég turisztikai osztályvezetője.

snassz-kopri_7515

A munkálatokból a Bajai Speciális Szakiskola tanulói is kivették a részüket, az étkező közel 100 székét ugyanis ők újították fel.

Fotóriport