Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 70 632 1595

Nem feledhetjük!

2016. december 06.

A magyar nemzetért és a hazáért mutattak be misét Csátalján, ezt követte az emlékműsor a település parkjában. Az idei fő szónok a térség országgyűlési képviselője volt. Zsigó Róbert azt mondta: a trianoni döntés az eddigi legnagyobb trauma Magyarország történetében, a haza viszont mindig egyenlő volt, és mindig az is marad. – 2011 óta a nemzeti összetartozás napjára emlékezünk, június 4-én. Arra, hogy a magyar nemzet egységét megbontotta az akkori békediktátum, de arra is, hogy jelenleg – ha akarjuk – akkor határmódosítás nélkül is meg tudjuk teremteni a nemzet egységét.

snassz-kopri_7032

Csátalján délelőtt vetélkedőt is rendeztek, amelynek témája a békediktátum volt. A megmérettetésen helyi és határon túli általános iskolások vettek részt. – Azt hiszem, az iskolában nem beszélnek eleget erről a nagy tragédiáról – mondta Kovács Antal, Csátalja polgármestere. – Beszélünk tatárjárásról, mohácsi vészről. Az ország akkor is idegen megszállás alá került, kisebb lett, de akkor fegyverrel vették el tőlünk.

snassz-kopri_7085

Felül lehet emelkedni Trianonon, hiszen az Európai Unióban nincsenek határok – ez is elhangzott az elcsatolt területek szónokaitól. A megemlékezésen a korábbi országrészek mindegyike képviseltette magát. – Az erdélyi magyarság már túljutott azon, hogy azon rágódik: melyik országhoz tartozik – hívta fel a figyelmet Csorba Árpád, az Erdélyi Rákóczi Szövetség elnöke. – A legfőbb feladata, hogy dolgozzon, és megtartsa a magyarságát. Ugyanakkor gyarapodjon, hogy be tudjuk tölteni azt az életteret, amelyet Erdély földjének neveznek.

A műsort követően a résztvevők koszorúkat helyeztek el a község parkjában lévő emlékműnél. 2010-óta a külhoni magyarok igényelhetnek honosítást, az adatok szerint eddig megközelítőleg 800 ezren éltek a lehetőséggel.

Fotóriport