Nem okozott gondot Gulyás László színpadmesternek az általa megfogalmazott cél elérése: „Igyekszem a hangulatot aj ó kedv medrébe terelni!” A 11. Bácskai Hurka- és Kolbászfesztivál nyitányán derült hangulatban várta a sokaság a megnyitót, vele a „gyúrás” kezdetét. A Turisztikai Központ és környéke második alkalommal adott otthont a rendezvénynek, melyre idén először két nagycsaládos csapat is indult, őket külön köszöntötték.
Prohászka Béla, a zsűri elnöke (sokáig versenyzőként volt jelen) jó tanácsokkal látta el a csapatokat. „Két részből áll a rendezvény, bíráljuk a terített asztalt és a bácskai ízeket tartalmazó terméket, a sütni való kolbász is. Hangsúlyozom: sütni kell, mert korábban találkoztunk inkább főtt kolbásszal is. Továbbá kozma barátunkkal is vigyázni kell!” Arra is felhívta a figyelmet, hogy a zsűri is előbb szemmel eszik, azaz a tálalás ne műanyag tányéron történjen. „Volt olyan illatos, finom kolbász, mely azért nem került az 1-3. helyre, mert rossz volt a tálalás.”
Az Eötvös József Főiskolán tanévnyitóval egybekötött díszdiploma-átadó ünnepséget tartottak. Gratulálok a díszdiploma kitüntetettjeinek, és sikeres tanévet kívánok az EJF hallgatóinak!
Kértem a város jelenlegi vezetőit, hogy kezdjék meg és irányítsák a védekezést
Isten éltesse mindannyiukat erőben, egészségben!
ismét együtt ünnepeltük a hagyományainkat Sükösdön a szüreti felvonuláson!