Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 70 632 1595

Jelentős fejlesztés Madarason

2017. május 09.

A Belügyminisztérium évente hirdet pályázatokat az önkormányzatok részére. A kiírások három területen biztosítanak anyagi forrásokat: a települések intézmények felújítására, utak korszerűsítésére, valamint sportlétesítmények építésére fordíthatják az odaítélt összeget. „Minden esztendőben pályázunk – mondta a keddi átadón Juhász István, polgármester. – Szerencsések vagyunk, hiszen szinte mindig nyerünk.  A mostani fejlesztésnek köszönhetően korszerűsíthettük az egészségügyi központot, ráadásul a munkálatok során egyetlen napra sem kellett bezárni a rendelőt. Köszönet a kormánynak, hogy segítette a beruházást.”

snassz-kopri_2294

Az egészségügyi intézmény új tetőt, szigetelést és nyílászárókat kapott, így küllemében és tartósságában is megújulhatott a rendelő. A hőszivattyús rendszer kiépítésétől, valamint a homlokzat és födém felújításától jelentős anyagi megtakarítást remél az önkormányzat. A pályázat segítségével új eszközöket, például hordozható újraélesztőt vásároltak. A szakemberek egy térköves területet is kialakítottak, ahová a mentőhelikopterek probléma nélkül leszállhatnak.

snassz-kopri_2344

„Fontos beruházást adunk át a mai napon – mondta Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. – Nem ez az első, és nem is az utolsó fejlesztés a településen. A közelmúltban megszépülhetett az iskola és az óvoda, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból pedig mintegy 100 millió forint támogatást nyert el Madaras.  A mostani korszerűsítés fontos az itt dolgozók számára, hiszen megfelelőbb körülmények között végezhetik áldozatos munkájukat, és fontos az ide érkező betegeknek is. Köszönet mindenkinek, aki részt vett a pályázat lebonyolításában.”

snassz-kopri_2428

Az átadón dr. Tanács Róbert, háziorvos úgy fogalmazott:  az eszközbeszerzés során főleg a sürgősségi szempontokat tartották szem előtt. Olyan berendezéseket vásároltak, amelyeket szükség esetén a rendelőn kívül is használni lehet.

snassz-kopri_2438
snassz-kopri_2447

Az épületfejlesztésre és eszközbeszerzésre fordított közel 40 millió forintból 30 milliót belügyminisztériumi támogatásból, több mint 7 millió forintot pedig önerőből finanszírozott az önkormányzat.

Fotóriport