A Földművelésügyi Minisztérium tavaly év végén változtatott a Magyar Élelmiszerkönyv kenyerekről szóló előírásain. A rendelet szerint például a búzakenyérnek 95 % búzalisztet, a teljes kiőrlésű kenyérnek legalább 60 % teljes kiőrlésű lisztet kell tartalmaznia. A szigorú előírások alapján előállított termékeket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrzi majd.
Zsigó Róbert, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az MTV „Magyar Gazda” című műsorában elmondta: egyre többen keresik a jó minőségű magyar élelmiszereket. A döntés célja az volt, hogy a vásárlók magasabb minőségű kenyeret tehessenek az asztalra, hiszen ez fontos része az egészséges életmódnak.
(A Magyar Gazda teljes adását a képre kattintva nézheti meg. A beszámoló a 10. perctől kezdődik.)
Öröm volt látni, hogy a köz szolgálatában dolgozók ilyen lelkesedéssel és jókedvvel mozognak együtt!