Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 70 632 1595

Zágrábba költözött a gemenci erdő

2017. november 17.

Különleges kiállítást láthatnak a Zágrábban járók csütörtöktől. A Nagygyörgy Sándor hagyatékából származó képek az Alsó-Duna-völgy tájegységeit, a Gemenci erdő egyedülálló világát mutatják be. A tárlatot Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője nyitotta meg.

oznor

A Zágrábi Magyar Intézet adott otthon a Nagygyörgy Sándor hagyatékából rendezett kiállításnak. A festő- és fotóművész Nyíregyházán született 1933-ban, az érettségi után a Magyar Képzőművészeti Főiskolán tanult, többek között Bernáth Auréltól és Kmetty János festőművészektől.

cof

1976-tól szabadfoglalkozású művészként dolgozott, 1977-től haláláig a Nimród vadászlap munkatársa volt. A természetfotózás egyik szenvedélyének tartotta. 1981-től a Nemzetközi Természetfotós Szövetség alelnöki feladataival is megbízták. Az alkotó 1993-ig, halálig dolgozott. Emlékére díjat alapítottak.

oznor

A tárlat megnyitóján Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője elmondta: köszöni szervezőknek, hogy Baja már másodszorra mutatkozhat be a Zágrábi Magyar Intézetben. – A Gemenci-erdő más, mint a többi erdő. Ez az erdő sejtelmes, felfedezésre váró nagy titok, az ember és a természet egységének ritka példája.

cof

A Gemenc Zrt. nemcsak a természetet szolgálja, hanem a társadalmat, a benne élő embert is. Szakemberei segítségével ökoturisztikai, hagyományőrző tevékenységet is folytat, őrzi a történelmi emlékhelyeket. Kívánom Önöknek, hogy Nagygyörgy Sándor fotóin keresztül kapjanak egy kis ízelítőt a Gemenci erdő csodálatos világából. És kérem, hogy ha tehetik, személyesen is jöjjenek el hozzánk Bajára, és a Gemenc varázslatod erdeibe – tette hozzá a képviselő.

Fotóriport