Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Több mint 310 millió forintos kormányzati támogatásból fejlődik tovább a térség úthálózata

2021. június 29.

A választókerület kilenc településén folytatódnak az útfelújítási munkálatok. A fejlesztésnek köszönhetően tovább csökken a földutak száma, és több, nagy forgalmi terheltségű út is korszerűbbé válik. A beruházások kormányzati támogatásból, a Magyar Falu Program keretein belül valósulhatnak meg.

A Magyar Falu Programban az 5.000 lélekszám alatti települések vehetnek részt. A kormányzati pályázatnak köszönhetően 2019 közepe óta számos útszakasz, orvosi rendelők, oktatási intézmények, valamint művelődési házak felújítására nyílt meg a lehetőség.

A mostani fordulóban kilenc választókerületi település is kormányzati támogatást nyert útfelújításra.

MFP_kép_16x9

Érsekcsanádon mintegy 40 millió forintból két fontos utca burkolata is korszerűbbé válhat. Új aszfaltcsík kerül a település egyik leghosszabb, legsűrűbben lakott, és még nem burkolt utcájának, az Akácos utcának egy újabb szakaszára, illetve az ezzel párhuzamos Petőfi utcának is elkészül az utolsó szakasza. Mindez közel 1,5 km hosszú új útfelületet jelent a településen.

Garán szintén 40 millió forintból indulhatnak el a munkálatok. A Köztársaság utca burkolata már évek óta elhasználódott, az út forgalmi terheltsége is jelentős. Az önkormányzat azt reméli, hogy a beruházás nagymértékben hozzájárul majd a garaiak kényelméhez, és a település fejlődéséhez.

Szintén a legmagasabb pályázati támogatásban, vagyis 40 millió forintban részesült Madaras is. Itt a Kossuth utca egy szakasza újulhat meg a Báthori és a Mátyás király utca között. A munkálatokat az út állapotán kívül az itt lévő telephelyek és intézmények is indokolttá tették.

Hercegszántón 35,5 millió forintból válhat biztonságosabbá a Zrínyi Miklós utca teljes, 594 méteres szakasza, a Hóduna településrészen pedig a zúzott köves útszakaszokat aszfaltcsíkok válthatják, és jelentős mértékben korszerűsítik a járdákat is.

Felsőszentivánon 39,5 millió forintból szépülhet meg a Hajnal utca és a kerékpáros híd; hasonló összegből, 39,4 millió forint támogatásból pedig megépülhet Dusnokon a Vajas parti út, amely még vonzóbbá teheti a községet az idegenforgalom számára. Dusnokon ezzel végleg megszűnnek a zúzott köves- és földutak.

Nemesnádudvar 34,3 millióból válik korszerűbbé a Csávolyi utca burkolata mintegy 500 méter hosszúságban, Csátalja önkormányzata pedig 30.4 millió forintból vághat neki a munkálatoknak: a település a földútjait váltja majd szilárd burkolatú utakra, összesen 700 méteren.

A nyertesek közé tartozik még Bácsszentgyörgy is, ahol 11.4 millió forintból szépülhet meg a Rákóczi utca.

Az útfejlesztések folyamatosak a választókerületben. A munkálatok jelenleg is zajlanak, a Magyar Falu Programnak köszönhetően pedig ismét biztonságosabbá válhatnak az útjaink.
Magyarország Kormánya továbbra is elkötelezett a vidéki települések fejlesztésének ügyében!

Fotóriport