Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 70 632 1595

Fontos beruházások Érsekhalmán

2022. március 31.

Az elmúlt években sokat tettünk azért, hogy fejlesszük a településeket, kistelepüléseket. Érsekhalmán is számtalan olyan beruházás valósult meg és van folyamatban, amely minden itt élő számára fontos!

A temető rendbetétele keretében a főbejárat és az urnafal mellett térkőburkolatot építése valósult meg, amely a lakosság számára megkönnyíti a vízvételi lehetőség megközelítését. További térkőburkolat kialakítására került sor a meglévő ravatalozónál lévő családi kriptás sírhelyeknél, illetve az urnasírhelyes parcelláknál, mely komfortosabbá teszi a hozzátartozók megközelítését a sírhelyekhez. Emellett egy haranglábat is elhelyeztek a ravatalozó mellé, ahová egy kis méretű bronzharang került. A harangláb kialakításával a lakosságnak lehetősége nyílt, hogy szeretteiket méltó módon tudják elbúcsúztatni, egy kisebb polgári szertartás keretében. A temető rossz állapotban lévő kerítését is felújítottuk, amely nemcsak Érsekhalma településképén javít, hanem az egész évben bejáró vadak ellen is védelmet nyújt. Az önkormányzat csak pályázati forrásból tudta ezt a beruházást megvalósítani.

A beszerzett kommunális eszközökkel az a cél, hogy olyan környezetet tudjanak teremteni és fenntartani Érsekhalmán, amely tetszik a helyi lakosoknak, hiszen az itt lakó emberek igényesek az őket körülvevő környezetre, büszkék a falusi életformára. Településünk környezete nagyban befolyásolja az itt élő családok életminőségét is, ezáltal népességmagtartó erejét, továbbá akár turisztikai vonzerejét is, hiszen a kialakított első benyomás, az a kép, amelyet elsőként a közterületek jellege ad az odalátogatók számára és ennek híre terjed, melyet az idelátogatók visznek. A beszerzett eszközök ahhoz nyújtanak segítséget az Önkormányzat számára, hogy méltó körülményeket tudjon biztosítani az itt lakók és a hozzánk látogatók részére egyaránt. A projekt során az alábbi hiánypótló eszközök beszerzése történt: 1 db új Solis 26 típusú kerti traktor, 1 db Grillo FD 280-as önjáró fűnyíró, 1 db Sicma TMX 185- ös szárzúzó, 1 db Sicma FA 1500 típusú fűnyíró adapter, 1 db Orsi Cut 030 rézsűkasza, 1 db Touchel Eco 500-1500 típusú seprőgép. Jelen pályázat megnyerésével a belterületi tereiket is karban tudják tartani, nem csak külterületi részeiket, mely így egy komplett eszköztárrá vált az önkormányzat részére.

A Polgármesteri Hivatal felújítása keretében az önkormányzati részben a padlóburkolatokat és a vizes blokkok kerülnek felújításra. Az homlokzati nyílászárókat korszerű hőszigetelt üvegezésű fa nyílászárókra cserélik, valamint a homlokzati falakon utólagos hőszigetelés készül. A meglévő előlépcső elbontásra került helyette új előlépcső és akadálymentes rámpa készült. Az épületben két új gázkazán is elhelyezésre kerül.

Továbbá a község templomába egy új orgona is került.

1

2

3

4

5

6

8

9

10

11

12

13

A bácsbokodiak továbbra is számíthatnak rám!

Fotóriport