Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Elkészült a 200 éves templom felújítása

2021. november 01.

A mai napon, mindenszentek ünnepén Dr. Bábel Balázs érsek atya szentmise keretében áldotta meg a Római Katolikus Templomot Sükösdön, amely 15 millió forint kormányzati támogatás segítségével újulhatott meg.

A templomot két ütemben újították fel 2019-ben és 2020-ban. A Bethlen Gábor Alapkezelő egyház fejeztek támogatásából nyert a település először 7 millió forintot, majd a második évben 8 millió forintot, ebből megvalósult a templom teljes külső festése, a szükséges javítási munkákkal, a toronyablakok cseréje, a templomkerti szobrok restaurálása, a belső térben a padok felújítása, festése.

Az egyházközségi ház felújítására a Magyar Falu Program keretében kapott a falu 20 millió forint támogatást. Korszerűsítésre került az épület fűtési rendszere, villamos hálózata, tetőtéri vizesblokkok felújítása, külső-belső festés. Továbbá rendezvényekhez kapcsolódó eszközbeszerzésekre is sor került.

Saját erő biztosításával újult meg a Szent Anna kápolna és a plébánia épület.

snassz-kopri_2631

snassz-kopri_2295

Utat azért építünk, hogy biztonságosan, épségben hazaérjünk. Orvosi rendelőt azért, hogy legyen hol meggyógyítsanak bennünket. Iskolát pedig azért, hogy a gyermekeink okosabbak és műveltebbek legyenek. Sportcsarnokot azért, hogy sportolni tudjunk és egészségesebbek legyünk. És templomokat is fel szoktunk újítani. Egyrészt azért, hogy tovább tudjuk adni az elődeink által ránk hagyott épített örökséget, másrészt pedig azért, hogy méltóképpen, méltó körülmények között élhessük meg a hitünket.

Ilyenkor mindig eszembe jutnak Reményik Sándor sorai:

„Akarom: fontos ne legyek magamnak.
A végtelen falban legyek egy tégla,
Lépcső, min felhalad valaki más,
Ekevas, mely mélyen a földbe ás,
Ám a kalász nem az ő érdeme.”

snassz-kopri_2380

snassz-kopri_2732

snassz-kopri_2682

snassz-kopri_2311

Köszönöm a felújításban résztvevő szakemberek munkáját és kívánom, hogy a most felszentelt templom továbbra is a közösség lelki megerősödését szolgálja!

Fotóriport