Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Megújuló csátaljai faluközpont

2021. február 11.

Több pályázaton is sikerese szerepelt az elmúlt időszakban a csátaljai önkormányzat, melynek immáron látható jelei is vannak. A fejlesztések egy része már be is fejeződött, míg néhány esetben jelenleg is tart a kivitelezés.

IMG_1469

Aki régen járt Csátalján az bizony alaposan meglepődhet ha beér a település központjába. Az önkormányzat még 2018-ban 68 millió forintot nyert TOP-os pályázaton, a munkát azóta már el is végezték. Ennek következtében egy új buszfordulót alakítottak ki, ami mellett egy új buszvárót és kerékpártárolót is építettek. A munkába induló helybéliek így kerékpárjukat fedett helyen zárhatják le a busz indulását megelőzően, majd megérkezve azzal indulhatnak haza. A pályázat keretében még mintegy 1200 méter hosszan térköves járdákat építettek a településen, míg 6,8 millió forintból terület karbantartó eszközöket vásároltak.

IMG_1319

A buszforduló szomszédságában szintén jelentős változáson ment át a könyvtár épülete. A Magyar Falu Program keretében 30 millió forintot nyert a település, amelyből az épület energetikai korszerűsítése is megtörtént. Felújították a tetőt, korszerűsítették a villamos hálózatot és a fűtésrendszert. Egyes munkafolyamatok jelenleg is tartanak. A fejlesztés mellett a pályázat munkabér támogatást is tartalmazott.

IMG_1398

Szintén a Magyar Falu Program keretében a trianoni emlékmű szomszédságában a játszótér mellett egy PÍ víz kutat létesítettek. Erre 5 millió forintot költhettek el a csátaljaiak. A buszfordulóval, a kúttal, a szomszédos kispiaccal és a játszótérrel egy igazi közösségi tér alakult ki Csátalján.

IMG_1356

A tervek szerint a fejlesztések itt nem érnek véget, a koronavírus-járvány ellenére a településen a közeljövőben folytatódnak a munkálatok.

Fotóriport