Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

„Vadat és halat, s mi jó falat”

2019. június 03.

Az összetartozás volt a kulcsszó Nemesnádudvaron az V. Nemzetközi Vadgasztronómiai és Borfesztiválon. Június első napján, a Kárpát-medence területéről érkező vendégek és vendéglátók gyorsan egymásra találtak, a megnyitóra pompás őzbakot ravataloztak fel, melyet a Hubertusz misét celebráló pap ejtett el.

snassz-kopri_3151

Dr. Kovács István polgármester megköszönte a megjelenteknek, hogy a sok rendezvény közül éppen a nemesnádudvari Nemzetközi Vadgasztronómiai és Borfesztivált választották. „Remélem, a végén úgy érzik, jó választás volt. Legyenek jó étkek az étvágyukhoz, és jó étvágyuk az étkekhez!”

snassz-kopri_3171

A térség országgyűlési képviselője, Zsigó Róbert államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a fesztivál a település egyik legjelentősebb rendezvénye lett. „Megtapasztalják a látogatók a vendégszeretetet, jó borokat, jó ételeket kóstolhatnak. Mindezt a közösség összefogásával érte el az ország egyik legszebb községe. Büszke lehet a lakosság a folyamatos fejlődésre, fontos, hogy mindig tudjunk egyet előrelépni.”

snassz-kopri_3183

A Nemesnádudvari Borbarátok Egyesülete nevében Vigh András elmondta: számos vadétel készül, hozzá 12 termelő mintegy 40 bora kóstolható.

snassz-kopri_3309

A Nemzeti összetartozás napja és a trianoni megemlékezés jegyében az Erdélyből érkező lelkipásztor az „Áldás, békesség!” után az „Áldás, népesség!” „szlogent” hirdette, vele az összetartozást, a rokoni szeretetet és a nemzet szeretetét.

snassz-kopri_3395

A Szent Hubertusz misét ezúttal is dr. Mészáros István titeli prépost celebrálta. Megköszönte, hogy saját kezűleg hozhatta terítékre a felravatalozott őzbakot. Kiemelte az ünnep hagyományőrző jellegét. A hagyomány, érték, tartalom, közösség négyes jegyében szervezi meg immár ötödik éve a helyi Nimród Vadásztársaság ezt a fesztivált, a vadhoz a bort kapcsolva, mely bölcsőnktől kíséri életünket. „Magyar és magyar közti barátság, határokon átnyúló kézfogás. Biztos rajta van Isten áldása!”

Fotóriport