Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Újabb jelentős fejlesztési támogatást kaptak a nemzetiségek

2021. november 02.

Több mint 200 millió forint kormányzati támogatásból fejlődhet tovább a választókerület több, nemzetiségi fenntartásban lévő intézménye: a forrásból megújulhat a vaskúti tanuszoda, egy általános iskola és két óvoda is. Az erről szóló okleveleket október végén, az Országházban vehették át a nemzetiségek képviselői.

Magyarország Kormánya 2010-ben a nemzetiségek támogatásáról határozott. A közös munka eredményeként a nemzetiségi önkormányzatok által fenntartott intézmények azóta jelentős mértékben, 12-ről közel százra növekedtek szerte az országban, hozzájárulva ezzel a hagyományok és a kultúra megőrzéséhez.

Az így felmerülő kiadásokat és fejlesztési munkákat a kormány minden esztendőben pályázatokkal támogatja. A legutóbbi kiíráson a választókerület több nemzetiségi önkormányzata is sikeresnek bizonyult.

Nemesnádudvaron összesen 18,5 millió forintból fejlődhet tovább a Német Nemzetiségi Általános Iskola, mintegy 5 millió forintból pedig az óvoda is. Eredményesen pályázott Vaskút is, a településen 2,6 millió forintból szépülhet tovább az óvoda, a tanuszoda felújítására pedig 180 millió forintot fordíthat a nagyközség.

A nemzetiségek 2010 óta megkapták a lehetőséget az erősödésre, és a fejlődésre. Mindez a választókerületben különösen fontos, hiszen soknemzetiségű térség vagyunk, sorsunk és történelmünk összefonódott a velünk élő nemzetiségekkel. A kormányzati támogatásnak köszönhetően az önkormányzatok tovább folytathatják az az értékteremtő munkát, amely nélkül nem létezhetne a Bácska sem!

Fotóriport