Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

A tét nem kicsi

2019. május 14.

Július elsején lép hatályba a hétpontos családvédelmi akcióterv négy eleme, mondta el Novák Katalin május 13-án, Baján. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára fórumot tartott a Bányi iskola dísztermében.

snassz-kopri_8679
– Júliustól lehet igényelni – legfeljebb tízmillió forintos, kamatmentes kölcsönt – a babaváró támogatást. Bővítjük a CSOK hiteleket, használt ingatlan vásárlásához is felvehető a kamattámogatott kölcsön. Két gyerek nevelése vagy vállalása esetén tízmillió, három gyereknél pedig tizenötmillió forint hitel igényelhető. – A családok a jelzáloghitelek elengedésének lehetőségével is élhetnek július elsejétől: a második gyerek születése esetén egymillió, a harmadiknál négymillió, minden további gyerek születésekor pedig egy-egymillió forintot írnak jóvá. Júliustól igényelhető a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása is: a már három gyereket nevelő vagy harmadik gyereküket váró családok 2,5 millió forintos támogatást kaphatnak legalább hétszemélyes új gépkocsi vásárlásához.
snassz-kopri_8690

Folyamatban van a bölcsődefejlesztési program, január elsejétől pedig bevezetik a legalább négygyerekes nők szja-mentességét és a nagyszülői gyedet is. Az államtitkár az EP-választások kapcsán elmondta: fontos, hogy elmenjenek az emberek voksolni, éljenek a demokrácia adta lehetőséggel. – A tét nem kicsi, Magyarország érdekeit képviseljük Brüsszelben. Hazán biztonságos állam, jó lenne, ez Európa valamennyi országára igaz lenne a jövőben.

snassz-kopri_8723
A fórum elején Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselő köszöntötte az érdeklődőket. – 12 nap van az EP-választásig, ez lesz a téma ma este. Kérem, május 26-án mindenki menjen el voksolni. Novák Katalin államtitkár bevezetőjében hangsúlyozta: örömmel jött Bajára azért is, mert édesapja itt született. A fórum fő témája a közelgő választás volt

Fotóriport