Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Megújult bekötőút Dunafalván

2020. szeptember 03.

Kormányzati támogatásból, a Magyar Falu Program keretein belül újult meg 51145-ös jelű bekötőút több mint 3 kilométeres szakasza Dunafalván. A kivitelezés során a Magyar Közút Zrt. szakemberei 4.700 tonna aszfalttal erősítették meg a burkolatot, amelynek eredményeként biztonságosabbá és gyorsabbá válhatott a szakasz. Az átadót szeptember 3-án, csütörtökön tartották.

snassz-kopri_1048

Teljes körű felújítást végeztek a szakemberek a bekötőút felújítása során. Az ívek belső oldalán – a jellemző padkakijárás megelőzése érdekében – burkolt padkát építettek. A meglévő árkokat kitisztították, a vízelvezető rendszert felújították, az autóbuszmegálló helyeken 28 méter hosszan 1.5 méter széles burkolt padkát és 18 méter hosszan egy méter széles burkolt felállóhelyet készítettek. Ezen kívül a teljes szakaszon új forgalomtechnikai eszközöket helyeztek ki, továbbá kicserélték a közlekedési jelzőtáblákat és új burkolati jeleket festettek fel.

snassz-kopri_1108

A csütörtöki átadóünnepségen Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a kormányzat fontos célkitűzése, hogy a falvakban is megfelelő színvonalon tudják igénybe venni az ott élők a szolgáltatásokat. Emlékeztetett: Dunafalván is több fejlesztés történt az elmúlt években, utakat sikerült rendbehozni, szépült az óvoda, a könyvtár, korszerűbbé vált a konyha, a plébánia és a templom is. – A bekötőút első szakaszát közel két évvel ezelőtt vehették birtokba a közlekedők. A most felújított és átadott 3.2 km-es út közel 350 milli forintból készült el. Köszönöm mindenkinek, aki részt vett a munkában – tette hozzá a képviselő.

Fotóriport