Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Magyar Falu Program: első döntések, közel 200 millió forint a térségnek

2019. július 05.

Megjelentek az első döntések a Magyar Falu Program pályázataival kapcsolatban. Újabb fejlesztések kezdődnek a választókerület településein – mondta Zsigó Róbert, a térség országgyűlési képviselője. A kormányzati támogatásokból olyan ingatlanok válhatnak újra népszerűvé, amelyek felújítására az elmúlt időszakban nem volt lehetőség. A Magyar Falu Program első pályázatain kilenc helyi önkormányzat is sikerrel vett részt.

Magyarország Kormánya az esztendő elején pályázatokathirdetett meg a Magyar Falu Program keretein belül. A felhívások között először közösségi terek fejlesztésére, valamint a kulturális önazonosság erősítésére volt lehetőség az 5.000 lélekszám alatti településeknek. A program fontos célkitűzése, hogy művelődési házak, iskolaépületek, plébániák újulhassanak meg szerte az országban.

snassz-kopri_4105

A választókerületben kilenc település, megközelítőleg 200 millió forint kormányzati támogatásban részesült, amelyet a helyiek számára fontos közösségi terek megújítására fordíthatnak. Minden település annyi támogatást kapott, amennyit igényelt.

Bácsszentgyörgyön 21 millió forintból, Csátalján 22 millió, Nemesnádudvaron 19 millió, Vaskúton pedig 14 millió forintból válhat korszerűbbé a művelődési ház. Érsekcsanádon egyszerre kezdhetnek neki az egyik eddig használaton kívüli gyülekezeti ingatlan, valamint a művelődési ház további felújításának, 15 és közel 20 millió forintból.

Dunafalva 15 millió, Sükösd közel 20 millió forintból újíthatja fel a plébániájához tartozó épületeket. Hercegszántón 15 millió forintból alakítják át az egyik felekezeti ingatlant közösségi házzá, Dusnokon pedig 21 millió forintból szépülhet meg a település különleges épülete, a ma leginkább Bárka néven ismert Budzsaki Iskola.

Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője a pályázatokkal kapcsolatban elmondta: Magyarország Kormánya elkötelezett a vidék fejlesztése mellett. – Az elmúlt esztendőkben is sokat tehettünk a kisebb településeken élők érdekében, sorra válhattak szebbé, modernebbé az orvosi rendelőink, védőnői szolgálataink, iskoláink és bölcsődéink. Ezekkel párhuzamosan szeretnénk hozzájárulni ahhoz is, hogy erősödjenek vidéki közösségeink. Ezt a célt szolgálják a mostani fejlesztések is – tette hozzá a képviselő.

Fotóriport