Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Legfontosabb kincsünk a kultúra

2017. január 20.

A kultúra összeköt bennünket, magyarokat, és meg is különböztet minket más nemzetektől – mondta köszöntőjében Dancsa Bálint, kulturális tanáncsnok. Az anyanyelvünk is egyformán szól mindannyiunkhoz, mégis megkülönböztető szerepet tölt be az országok között. – A magyar kultúra végtelenül gazdag, a műalkotások pedig eligazító csillagaink a jövendő keresésében.

snassz-kopri_2077

Dancsa Bálint hozzátette: ezen a napon főhajtással emlékezünk meg legfontosabb kincsünkről. A Himnuszban nem csak a magyar sors sejlik fel, hanem kultúránk egésze is. Kölcsey Ferenc úgy gondolta: a magyarság akkor marad fenn, ha megtaláljuk közös értékeinket. – Művészeink azért alkottak örök értékeket, mert valamennyien hazájuk rendíthetetlen hívei voltak. A művészetnek nemzetformáló ereje van, amely ma is érezteti hatását. Mindennek alapja a magyar nyelv.

snassz-kopri_2112

A szónok elmondta: a kultúra napja szembesíti bennünket a “lenni vagy nem lenni?” kérdésével is. Hogy megmaradhassunk, a nyelvet át kell ad utódainknak. Ez a legfontosabb küldetésünk.

snassz-kopri_2088

Dancsa Bálint úgy fogalmazott: azt kívánja, hogy a műveltség vonuljon be a köztudatba, hiszen ahol a tudás uralkodik, ott nincs ereje a műveletlenségnek.

snassz-kopri_2188

A rendezvényen felléptek a Bajai Liszt Ferenc AMI tanulói, a Dusnoki Ifjúsági Néptáncegyüttes, valamint a 2016. évi “Fölszállott a páva” közönségdíjasai, a Dusnoki Aprók is.

Fotóriport