Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Köszönet és hála a kórházi dolgozóknak

2020. május 22.

Mintegy 450 adag vadhúst kaptak a Bajai Szent Rókus Kórház dolgozói az Agrárminisztérium tájegységi fővadászainak jóvoltából. Az összefogásnak köszönhetően országszerte vadétellel járulnak hozzá az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájához. A felhíváshoz egyre többen csatlakoznak.

IMG_8078

Május első felében indult az országos kezdeményezés, amelynek eredményeként eddig közel 40 helyszínen, több mint 6.000 adag vadétel kerülhetett a kórházi dolgozók asztalára.

Baján a Gemencből származó 150 kilogramm feldolgozott, kiváló minőségű vadhúst Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője, Fodermayer Vilmos, a Gemenc Zrt. erdőgazdálkodási igazgatója, és Kamermann Péter tájegységi fővadász adta át Tóth Gábor főigazgatónak május 22-én, pénteken.

IMG_8090

Hálával tartozunk az egészségügyi dolgozóknak, akikre a vészhelyzetben kiemelt szerep hárult – mondta Zsigó Róbert. – A Bajai Szent Rókus Kórház térségünk egyik legfontosabb intézménye, dolgozói az elmúlt időszakban szüntelenül dolgoztak azért, hogy sikeresen megvédhessük szeretteinket a járvány okozta veszélytől. Szívből köszönöm munkájukat, kitartásukat és hitüket – tette hozzá a képviselő.

A programot az Agrárminisztérium tájegységi fővadászai dolgozták ki és fogták össze országszerte, a mostani adomány a vadgazdálkodók összefogásával juthatott el a bajai kórházhoz.

IMG_8100

A magyar vadhús világszerte népszerű, ám a halhúshoz hasonlóan hazánkban alacsony az egy főre jutó éves fogyasztása. Fontos tudni, hogy a vadhús nagyon egészséges, a többszöri ellenőrzésnek és a szigorú élelmiszer-higiéniai előírások betartásának köszönhetően pedig bátran fogyasztható. Emellett fenntartható gazdálkodásból származó termék, tápláló, nagyon magas biológiai és élvezeti értékkel bír, változatos, az életünk minőségét meghatározó táplálkozás kiváló alapanyaga. Az Agrárminisztérium szakmai programok segítségével is szeretne hozzájárulni, hogy a magyar vadhús az étkezések részévé válhasson a mindennapokban.

Fotóriport