Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Kettős évforduló

2020. február 11.

Kettős évfordulót ünnepelhettek vasárnap a Szent László ÁMK-ban. Február 9-én a jubileumi év és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének 30 éves évfordulója alkalmából rendezvényt tartottak az intézményben. A KÉSZ bajai csoportjának részéről merült fel az igény: alapítsanak keresztény óvodát, iskolát a városban. Az idén 150 éves fennállását ünneplő ÁMK-ban 1992-ben indult meg a keresztény oktatás, egy 19 fős első osztállyal.

IMG_5035

Hálaadó szentmisével kezdődött az ünnepség a Belvárosi Templomban, amelyet Tokodi László domonkos szerzetes atya, az intézmény egykori dákja mutatott be.

IMG_5007

A misét követően a megemlékezés a Szent László ÁMK ebédlőjében folytatódott. Már a rendszerváltás után felmerült az igény a keresztény alapokono nyugvó értékrend helyreállítására, így alakult meg 1989-ben az országos, majd 1990-ben a bajai KÉSZ-csoport. 1992-ben, a bajai csoport kezdeményezésére megindulhatott a keresztény oktatás az egykori Tóth Kálmán Gimnáziumban.

IMG_5268

Köszöntőjében Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője kiemelte: személyes kapcsolat is fűzi az iskolához. – Kulturális, szellemi értékeket tekintve az egyik legfontosabb intézmény Baján a Szent László ÁMK. Azt a keresztény szellemiséget közvetíti a mindennapokban, amelyre a mai világban nagy szükségünk van.

Fotóriport