Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Jobb adni, mint kapni

2020. december 18.

Bajai Kistérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat és Gyermekjóléti Központ 2012-ben költözött jelenlegi székhelyére a Szabadság utcába. Az épületet az évek alatt közel 100 millió forint ráfordítással pályázati forrásokból felújították, fejlesztették, műszaki eszközökkel felszerelték, valamint egy autót is tudtak vásárolni. Így minden feltétel adott ahhoz, hogy a napi munkájukra tudjanak koncentrálni az ott dolgozó szakemberek.

A szociális és gyermekvédelmi alapellátások keretében működő intézmény három részre tagozódik, úgy mint
-Bajai Kistérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat
-A Család és Gyermekjóléti Központ
-Óvodai és Iskolai Szociális Segítői hálózat

snassz-kopri__1926

A –Baja, Bácsszentgyörgy, Bátmonostor, Csátalja, Csávoly, Dávod, Dunafalva, Érsekcsanád, Érsekhalma, Felsőszentiván, Gara, Hercegszántó, Nagybaracska, Nemesnádudvar, Sükösd, Szeremle, Vaskút– ellátási területen összesen 20 fő szakember dolgozik a több, mint 100 regisztrált család körében. Az intézmény alaptevékenysége az egyénekkel, családokkal, csoportokkal  végzett szociális munka. Tehát a nehéz helyzetbe került családok, hátrányos helyzetű, veszélyeztetett gyermekek, segítség nélkül maradt egyedülállók támogatása,  számukra közösségi programok szervezése áll. Ezen felül hatósági jellegű feladatok ellátása is része a munkájuknak.

snassz-kopri__1939

Két éve működik egy nagyon jól bevált rendszer, melynek során minden nap a szolgálat munkatársai elhozzák a Tescoból az előző napról megmaradt zöldséget, pékárut és a legrászorultabb családok részére kiosztják. Az Élelmiszerbankkal közös sikeres pályázat teszi lehetővé ezt az élelmiszer-adományt, melynek segítségével legalább húsz családnak tudnak élelmiszereket felajánlani naponta. Ezen kívül az Élelmiszerbankkal van egy együttműködési megállapodásuk, ami arról szól, hogy jeleznek, ha a budapesti raktárban felhalmozódott az élelmiszer, akkor a szolgálat munkatársai elhozzák az ott felajánlott élelmet és kiosztják a rászorulóknak.

snassz-kopri__1955

December 18-án pénteken Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője feleségével meglátogatta az intézményt és nehéz körülmények között élő fiatalokra gondolva, ajándékcsomagokat adtak át Boussoussou Ágota intézményvezetőnek. A képviselő megköszönte az ott dolgozóknak a mindennapokban végzett áldozatos, önzetlen munkáját és áldott ünnepeket kívánva egy kis figyelmességet adott át az intézmény dolgozói számára is.

forrás:

Bácskai Harsona

Jobb adni, mint kapni

Fotóriport