Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Jelentős egyházi beruházás

2019. július 18.

Szoboravató és épület átadó ünnepségre várták a zarándokokat szombaton a hercegszántói Vodicán. A fatimai Szűzanya megjelenésének 102. évfordulóján, július 13-án együtt imádkoztak a hívek, akik gyalog érkeztek a helyszínre.

IMG_9363

A kegyhelyen II. János Pál pápa szobrát és az új papi öltözőt dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-kecskeméti főegyházmegye érseke áldotta meg. A szobor egy vállalkozó felajánlásának köszönhetően került a kegyhelyre. Polyák Imre, Hercegszántó plébánosa elmondta: a felajánló összesen tíz szobrot adományozott Felvidéken, Erdélyben és Magyarországon, a talapzatot pedig egy tizenöt éve a Vajdaságból áttelepült család finanszírozta. A szentmisét celebráló dr. Bábel Balázs érsek elmondta: Máriát minden kultúrában másként ábrázolják és másként gondolnak rá, de mindenhol nagy tisztelet övezi. Szent II. János Pál pápa is kiemelt jelentőséget tulajdonított a Szűzanyának. A hercegszántói Mária-kegyhelyen az elmúlt években több felújítás is történt.

IMG_9297

A monumentális, több mint tíz méter magas szobrot 2008-ban adományként kapta a település: a chilei után jelenleg ez a világ második legnagyobb Mária-szobra. Idén papi öltöző épülhetett 12 millió forintos kormányzati támogatásból. – Fontos beruházás, hiszen itt vagyunk kint, a település határában. Az volt az egyházközség teve, hogy olyan helyet tudjunk felépíteni, ahol a papok, egyházi emberek át tudnak öltözni. A Magyar falu program keretében folytatjuk a hasonló beruházásokat több település több egyházközségében – ismertette Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője.

IMG_9285

Vodicán legközelebb augusztus 13-án, kedden délután 5 órakor tartanak fatinai szentmisét, akkor Polyák Imre plébános mond hálát a huszonöt éves hercegszántói szolgálatáért.

Fotóriport