Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Huszonnégy év, töretlen siker

2019. július 15.

Rendhagyó tűzgyújtásnak lehettek tanúi mindazok, akik kilátogattak a Szentháromság térre a 24. Bajai Halfőző Fesztivál hivatalos megnyitójára, július 13-án, szombaton.

snassz-kopri_2712

Idén a formaságok több ponton is eltértek a megszokottól, mivel a Nemzeti Lovas Színház két művésze, Ilyés Jenifer és Pintér Tibormég a díszvendégek színpadra vonulása előtt szórakoztatták a közönséget két dallal A szabadság vándorai című készülő Demjén-musicalből (amelyet premierként Baján tekinthet meg a közönség szeptember 13-án a Petőfi-szigeti szabadtéri színpadon), majd felsorakoztak a város vezetői, a vendégek (az idei díszvendég Csopak, a települést Ambrus Tibor polgármester képviselte) és a halfőző bajnokok. Fercsák Róbert polgármester ünnepi beszédében kiemelte: Baja legnagyobb eseménye évről évre összehoz testvérvárosokat, családokat, baráti társaságokat, akik ilyenkor egy asztalhoz ülnek, értik egymás szavát, köztük pedig béke és szeretet honol, az ünnep legnagyobb értékeként. – Akik leülnek asztalunkhoz, családtagnak érezhetik magukat.

snassz-kopri_2391
Öröm, hogy sokan visszatérnek hozzánk, mert érzik azt a vendégszeretetet, amellyel mi, bajaiak, fogadjuk őket – mondta a városvezető, tisztelettel és hálával emlékezve meg azon régi halászemberekről, akiknek az immár hungarikummá lett kultikus étket, a bajai halászlét köszönhetjük.
snassz-kopri_2775
Idén városunk tavaly kitüntetett díszpolgára, dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-kecskeméti Főegyházmegye érseke lobbantotta fel a lángot a színpadra helyezett bogrács alatt – mintegy jelezve az asztaltársaságoknak is, hogy kezdődhet a főzés –, a fáklyát azonban ezúttal Pintér Tibor szállította a színpadra: a művész lovas hintón érkezett a Bácskai Kultúrpalota irányából, a Hazám, hazám… című áriát énekelve. A láng fellobbant, az asztaltársaságok felélénkültek, és az idén fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő Csopak Demizson Allstars Orchestra hangulatos muzsikájára rotyogott a bográcsokban a jóféle lé.

Fotóriport