Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Honvédelmi alapkő

2020. június 25.

Lerakták az alapkövet, így hamarosan a munkálatok is elkezdődhetnek a bajai Honvédelmi Sportközpont területén. Az épület, amely városközponthoz közel, a Vaskúti út mellett kap helyet, több mint 90 fő befogadására lesz alkalmas. A beruházás egyik célkitűzése, hogy a mozgáskultúra fejlesztésével, valamint a rendszeres testmozgás lehetőségével erősödhesen a fiatalok önvédelmi képessége.

Honvédelmi Sportközpont_Látvány15 nézet1

Az elsők között épülhet fel a hazafias és honvédelmi nevelésnek helyet adó sportközpont Baján. Az ország első öt helyszíne, ahol központ épülhet Balassagyarmat, Újfehértó, Szarvas, Szigetvár valamint városunk.

Az alapkövet Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője, valamint Dr. Simicskó István hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos rakta le június 25-én, csütörtökön.

snassz-kopri_9933

Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője elmondta: a járvány miatt különleges időszakon vagyunk túl. „Egyrészt beigazolódott, hogy összefogással minden gond megoldható, másrészt felértékelődött a nemzeti tudat.” Utalt arra is, hogy a központ közösségi térként is működik majd.

snassz-kopri_9999_31

Simicskó István kormánybiztos arra hívta fel a figyelmet, hogy Baja a harmadik helyszín, ahol leteszik Honvédelmi Sportközpont alapkövét. „Dobogós helyen áll Baja, ez is mutatja, milyen fontos település a kormány számára. Régen is működött itt lövésztestület, továbbá számos laktanya volt a városban.” Hangsúlyozta: a haza védelme nemzeti ügy, majd megköszönte az önkormányzatnak, hogy kiváló helyszínt biztosított a beruházáshoz.

beltér01

Az épület három modulból áll, melyből a bejárati, közönségforgalmi épületrész további egységekre tagozódik. A közösségi épület – Klub épülete – magába foglalja a bejárati és aulateret és klubhelyiséget, a multifunkcionális közösségi termet és az öltözők, kiszolgáló funkciók tereit. A Versenytér 10 lőállásos 50 méteres pályarendszerből áll. A fegyvertér a létesítmény szigorú szabályoknak megfeleltetett, fegyvertechnológiai tereinek sora. A lövészetet felügyelő lőmester irodáját, a fegyvertárat –fegyver és lőszerkiadását és a raktározását magába foglaló épületrész.

A Honvédelmi Sportközpontok hasznos alapterülete kb. 700 m2, ez tartalmaz egy kb. 138 m2 nagyságú edzőtermet. A földszinten a 700 m2-hez hozzászámolunk pluszban kb. 760 m2 nagyságú lőterületet, így a földszinti hasznos alapterület összesen kb. 1.450 m2. Az emelet hasznos alapterülete kb. 162 m2, ez tartalmaz egy kb. 70 m2 nagyságú oktatótermet is. Az épülethez tartozik még megfelelő számú parkoló is. Tervezésük során az az organikus építészeti stílus is érvényesült, amelynek legjelentősebb hazai képviselője Makovecz Imre.

Fotóriport