Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Helyükön a szélvitorlák

2020. május 22.

Turisztikai látványosságként szolgálhat a 2010-ben leomlott szélmalom Felsőszentivánon. A település egy sikeres pályázatnak köszönhetően több mint 210 millió forintból építheti újra a műemléki védelem alatt álló ingatlant, amelyre május 22-én a szélvitorlák is felkerültek.

image10

Régi terv valósulhat meg azzal, hogy megújulhat a szélmalom. Az ősi mesterség tisztelete és a modern kor elvárása ötvöződik ebben a fejlesztésben, amely jó hírét viheti Felsőszentivánnak és az itt élőknek – mondta a Vörös Szilárd polgármester.

image19

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból összesen 214 millió forintot nyert az önkormányzat a felújításra. Az összegből a malom helyreállítása mellett egy turisztikai fogadóépületet is épül, elvégzik a környezet parkosítását, családi pihenőt és parkolót alakítanak ki. Ezen kívül jelentős informatikai fejlesztés valósulhat meg: többnyelvű idegenvezetésre alkalmas technika, mobil alkalmazások, vezeték nélküli internetes elérés segíti majd az ide érkező vendégeket. Az átadóünnepség augusztus végére várható.

image22

Fotóriport