Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Hamarosan kezdődik a Jelky tér felújítása

2019. augusztus 29.

Hosszas előkészítő munkálatok után, jövő év elején kezdődik a Jelky tér felújítása, így sok bajai régi vágya teljesülhet, hangzott el csütörtök délután a téren tartott sajtótájékoztatón.

IMG_0108

Az elmúlt önkormányzati ciklusban a bajai emberekkel közösen elvégzett munkának köszönhetően Baja, folyamatosan fejlődő, biztonságos, élhető és otthonos  várossá vált, mondta Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője, majd hozzátette: az elmúlt időszakban részben önkormányzati erőből, részben kormányzati támogatásból Baján és a térségben is több útfejlesztés történt. – Ehhez kapcsolódóan Baja város és a magyar kormány évekkel ezelőtt elkezdte előkészíteni a Jelky téri körpálya megépítését, melynek munkálatai belátható időn belül meg is kezdődhetnek.

2018-2024 közötti útfejlesztési programot dolgozott ki a kormány, amely során 3200 milliárd forintból több mint 1000 km út épül, illetve újuk meg az országban, emelte ki Dr. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára. – Ebből az összegből 1800 milliárdot áll a magyar költségvetés, köszönhetően a magyar gazdaság növekedésének, a maradék 1400 milliárd forint az Európai Unió hozzájárulása. A bajai Jelky téri körpálya építésének előkészületei megtörténtek, jelenleg a kivitelezési tervek készülnek, a munkálatok a jövő év első felében kezdődhetnek.  Az átadás a szerződés szerint 2021 nyarán lesz.

IMG_0016

A körgeometriás csomópont  átépítésével kialakításra kerül 9 db gyalogos-átkelőhely, tájékoztatott Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója. – A körpálya egy 4.5 méteres járható aszfaltozott sávot kap középen, mely mint külső, mint belső íven 1 méter rázóburkolattal lesz kiegészítve. A régi buszpályaudvar területén 24 db parkolóhely épül, a tér dél-keleti részén egy zárt játszótér lesz kialakítva, valamint a kör közepén egy kétmedencés, víztakarékos szökőkút kap helyet. A zöldterületek megóvása, gyarapítása érdekében a megújult téren 90 db fa, illetve 1700 négyzetméteren cserjék lesznek kiültetve.

IMG_0025

Katonaviselt emberként annyit mondanék: kérek engedélyt örülni, kezdte köszöntőjét Fercsák Róbert polgármester. -Régi dédelgetett vágya Baja város lakosságának a Jelky téri körpálya, amelynek nem csak a forgalom miatt van jelentősége, ugyanis az utak mellett közösségi tér funkciót is ellát majd, amely az imént említett nagy felületen kialakítandó zöldterület okán visszaadhatja a tér régi fényét és hangulatát.

Fotóriport