Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

A Hadik utcai orvosi rendelő is megújult

2018. október 26.

A Hadik utcai háziorvosi rendelő még az 1990-es évek elején épült, átfogó felújításra azonban a majdnem három évtized alatt nem került sor. Kormányzati, valamint saját forrás felhasználásával a Bajai Önkormányzatnak sikerült kívül-belül korszerűbbé változtatni az ingatlant, megközelítőleg 50 millió forintból.

snassz-kopri_9454

Pénteken délelőtt adták át a megszépült Hadik utcai háziorvosi rendelőt. Az ingatlanban kettő körzet egészségügyi ellátása zajlik, korszerűsítés azonban régóta nem történt.

snassz-kopri_9410

A munkálatokhoz 42.5 millió forint kormányzati (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) támogatást kapott az önkormányzat. Ebből megtörténhetett az energetikai korszerűsítés – hőszigetelés, nyílászárók cseréje, fűtési rendszer felújítása), valamint az akadálymentesítéshez szükséges belső átalakítások.

snassz-kopri_9352

További pályázati forrásból (4.5 millió forint) új bútorok, várótermi padok, orvosi eszközök, például defibrillátor, EKG és új vérnyomásmérők szolgálják a jobb minőségű betegellátást.

snassz-kopri_9450

Önkormányzati saját forrásból az épület környezete is megújult. Az utcai és a játszótér felöli kerítés felújításra került, az elburjánzott növényzet helyett füvesített, akadálymentesített udvar fogadja a betegeket.

snassz-kopri_9370

A mai átadón Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: Magyarország kormánya elkötelezett abban, hogy az egészségügyi ellátórendszert folyamatosan fejlődhessen, lehetőség legyen az épületek fejlesztésére, a gyógyításhoz nélkülözhetetlen orvosi műszerek beszerzésére, használatára. – Ezt tapasztaljuk itt Baján és a térségben is, hiszen több környező településen az elmúlt években felújítottunk orvosi- fogorvosi és gyermekorvosi rendelőket. E mellett pedig a Bajai Szent Rókus Kórházban is folyamatosak a fejlesztések! ez a munka nem öncélú, hiszen azért történik, hogy az itt élők, a város és a térség lakói megfelelő, biztonságos egészségügyi ellátást kapjanak! Elmondhatjuk, hogy sokat léptünk előre ezen a téren is!

Fotóriport