Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Fontos kormányzati támogatás a cégeknek

2020. június 15.

A munkahelyek megvédéséhez és új álláshelyek létrehozásához beruházásokra van szükség – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, a versenyképességi program támogató okiratainak átadásán június 15-én.

HIPA atadas 2020 06 15

Szijjártó Péter közölte, hogy Magyarország lezárta a koronavírus-járvány elleni védekezés – az egészségügyre koncentráló – első szakaszát. Sikeresen megakadályozták, hogy tömegesség váljanak a fertőzések, így a második szakaszban az egészségügyi mellett gazdasági feladatok is jönnek – tette hozzá, majd kiemelte, hogy meg kell védeni az emberek munkahelyeit.

HIPA atado 2020 06 15_8

A miniszter leszögezte: ez azoknak a vállalatok a támogatásával lehetséges, amelyek hajlandók e rendkívül nehéz körülmények között is beruházásokat létrehozni. A válság alatt is fejleszteni kell, új, modern technológiákat kell bevezetni és kapacitásokat bővíteni annak érdekében, hogy az új világgazdasági versenyben a magyarországi vállalatok jobb pozícióból tudjanak indulni, mint amilyenben a járvány előtt voltak – mondta.

HIPA atadas 2020 06 15_6

A versenyképesség-növelő támogatási program keretében 806 vállalat kap támogatást, a cégek 377 milliárd forintnyi beruházás végrehajtását vállalták, a kormány ehhez 169 milliárd forinttal járul hozzá – közölte. Ezek a cégek ezzel csaknem 144 ezer munkahelyet fognak megvédeni – hangsúlyozta Szijjártó Péter. int mondta, 2010 után a jelenleginél jóval gyengébb állapotban lévő magyar gazdaságnak is sikerült a maga javára fordítania a világgazdasági kihívásokat, így most, amikor az ereje teljében lévő magyar gazdaság szembesül a kihívásokkal, sokkal nagyobb esély van erre.

HIPA atadas 2020 06 15_3

Hétfőn újabb három cég vehetett át támogató okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. Szijjártó Péter a három vállalatról elmondta, együttesen 1,36 milliárd forintnyi beruházást hajtanak végre, ezzel 888 munkahelyet védenek meg, és ehhez a kormánytól 681 millió forint támogatást kapnak.

HIPA atado 2020 06 15_9

A Pata József Gépipari Kft. beruházásának volumene 215 millió forint, amelyhez a magyar állam 107 millió forinttal járul hozzá. A Bács-Kiskun megyei Fajszon tevékenykedő autóipari beszállító cég a támogatás segítségével eszközberuházást és -fejlesztést hajt végre.

IMG_0930

A térség országgyűlési képviselője, Zsigó Róbert arról beszélt, hogy a 2010 óta meghozott intézkedéseknek köszönhetően a magyar gazdaság Európa legdinamikusabban fejlődő gazdaságának egyike volt, a járvány miatt azonban márciusban “egyik napról a másikra állt le”. Hozzátette, a kormány emiatt meghozott gazdaságvédelmi intézkedéseinek köszönhetően “jutott levegőhöz, esélyhez” és versenyképességét segítő támogatáshoz a Pata József Gépipari Kft.

forrás:

mti.hu

Fotóriport