Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Boldogasszony Baján

2019. július 11.

Különleges kiállítás érkezett Bajára. A Városházán összesen 55 kortárs művész alkotása látható, akik azt kísérelték meg elmesélni, milyen szerepet tölt be jelenünkben Szűz Mária alakja. A tárlatot augusztus 11-ig látogathatják az érdeklődők.

snassz-kopri_1603

A Kárpát-medence és a diaszpóra kiemelkedő magyar művészeinek Szűz Mária-ábrázolásait felvonultató Boldogasszony vándorkiállítás 2015 óta járja az országot. A tárlat célja – mint a szervezők elmondták – a nemzet megmaradásának zálogát jelképező keresztény hit és nemzeti értékek felmutatása, az alkotók egyéni olvasatának segítségével.

snassz-kopri_1489

A bajai megnyitón Zsigó Róbert köszöntő levelét dr. Munczig Dénesné kulturális referens olvasta fel. – A hagyomány szerint Szűz Mária a magyarság oltalmazója, akinek alakja a XXI. század emberének is üzenetet közvetít. A mostani kiállítás arról ad számot, hogy kortárs alkotóink miként fordítják le a képzőművészet nyelvére a Magyarok Nagyasszonyának örökérvényű mondandóját. Tudjuk, hogy keresztény hitünknek, minden másfajta híresztelés ellenére, nincs lejárati ideje, az egyház pedig nem idejétmúlt, hanem élő és eleven intézmény, amely menedékül szolgál a szenvedők és a teljes életet keresők számára – üzente a képviselő.

snassz-kopri_1577

A kiállítást augusztus 11-ig látogathatják az érdeklődők.

Fotóriport