Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

A bográcsok és a fejlesztések hétvégéje

2019. július 06.

Érsekcsanádon újból megrendezték a Sárközi Országos Halfőző versenyt és Halsütő Fesztivált, a megmérettetést azonban a finom ételeken kívül más is különlegessé tette. Most adták át a közel 30 millió forintból felújított Művelődési Házat, valamint a több mint 10 millió forintból megépített sportparkot.

snassz-kopri_9419

A hagyományokhoz híven július elején, ezúttal szombaton rendezték meg az érsekcsanádi halsütő fesztivált. Néhány esztendővel ezelőtt a település közösen indult egy pályázaton Deccsel, így születhetett meg a Sárközi Halfőző Verseny és Halsütő Fesztivál.

snassz-kopri_9329

A rendezvény ideje alatt átadták a 27 millió forintból felújított Művelődési Házat, amelyet Csuka Zsigmondról neveztek el. Ő volt az, aki Érsekcsanádon létrehozta a Gyöngyösbokréta néptáncos mozgalmat, és ő volt község kántora is. A településen nem csak megszépült művelődési ház, hanem új sportpark is várja az érdeklődőket, amelyet szintén kormányzati támogatásból, közel 10 millió forintból építtetett az önkormányzat.

snassz-kopri_9360

Az átadón Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője elmondta: a művelődési ház az elmúlt esztendőkben folyamatosan szépülhetett, ennek újabb állomása a mostani energetikai fejlesztés. – Szebb, otthonosabb lett az intézmény, közeledünk a teljes felújításhoz, ehhez már csak a tető korszerűsítése van hátra. Örömmel mondhatom, hogy a Magyar Falu Program keretein belül a kormány közel 20 millió forint támogatásban részesítette Érsekcsanádot, ezzel be is tudjuk majd fejezni a munkát. Egy másik vidékfejlesztési pályázaton is jól sikerült a részvétel, a Leader-programból szintén 20 millió forintot ítéltek meg a településnek – tette hozzá a képviselő. – Mindannyiunknak még sok közös sikert kívánok, hajrá Érsekcsanád!

snassz-kopri_9518
snassz-kopri_9466

Fotóriport