Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Átadták a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének kitüntető díjait

2021. szeptember 04.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének kitüntető díjait adták át a mai napon ünnepélyes keretek között Kiskőrösön. A térségből többen is átvehették a rangos kitüntetést.

BÁCS-KISKUN MEGYE GAZDASÁGÁÉRT DÍJ: Mogyi Kft. – Csávoly
Hazánk egyik kiemelkedő élelmiszeripari vállalkozása. Az 1990-től működő családi vállalkozás mára korszerű és modern élelmiszeripari termelő vállalattá nőtte ki magát, mely Bács-Kiskun megye 3 településén több száz embernek biztosít megélhetést. Sikerességével hozzájárul megyénkben lévő települések folyamatos fejlődéséhez, az ott élő emberek életminőségének javulásához. Támogatja a fiatalok fejlődését anyagilag és erkölcsileg egyaránt, valamint támogatja az emberek egészséges életmódját elősegítő sportolási lehetőségeket.

BÁCS-KISKUN MEGYE KÖZIGAZGATÁSÁÉRT DÍJ: Sükösdi Polgármesteri Hivatal munkatársai – Sükösd
A hivatal dolgozói a napi ügyintézés mellett aktívan részt vettek a járvány előidézte védekezési feladatokban. Tevékenységük egyedülálló az idősek ellátásában, önkormányzati intézmények védőfelszerelés beszerzésének koordinálásában, gyermekétkeztetés szervezésében egyaránt. A pozitív szemlélet, a munkához való megoldást kereső hozzáállás jellemez minden dolgozót. Mind a napi tevékenységekben, mind a plusz feladatokban kimagasló munkát végeztek közösségként.

BÁCS-KISKUN MEGYE IFJÚSÁGÁNAK NEVELÉSÉÉRT DÍJ: Hajdók Róbert – Baja
Először mérnöktanár, majd fizikatanári oklevelet szerzett. Osztályfőnök lett, ahol előtérbe került a tanulók nevelése, szülői házzal való kapcsolattartás, szabadidős programok szervezése. Kidolgozta a szóbeli érettségi feltételeit és témaköreit fizika tantárgyból. A fizika iránti szeretete a személyiségén keresztül hatott a diákjaira. Mindig olyan légkört teremtett óráin, hogy a tananyag elsajátításán túl nagy hangsúlyt kapott az érzelmi nevelés és az értékközvetítés is. Folyamatosan készített fel diákokat fizikaversenyre. Kiemelten fontosnak tartja az iskolai hagyományok ápolását. Szakmai konferenciákat és bemutatókat is szervezett. 2016-ban lett a bajai Szent László Általános Művelődési Központ vezetője.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke

BÁCS-KISKUN MEGYE KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉSÉÉRT DÍJ: Szigecsán József – Baja
A Sugovica tánckör alapító tagja. Azt a célt tűzték ki, hogy összefogják azokat, akik kedvelik a délszláv zenét és hagyományokat. A fergeteges hangulatú táncházakon túl, sok zenekar és koreográfus volt a tánckör vendége. A belvárosban ilyenkor a turisták a különböző népcsoportokkal együtt rophatják a táncot. Olyan közösséget hozott létre, amelyhez jó tartozni, ahol kölcsönösen segítik egymást. Minden generáció együtt táncol gyerektől a felnőttig.

BÁCS-KISKUN MEGYE NEMZETISÉGEIÉRT DÍJ: Garai Ifjúsági Tánccsoport – Gara
2005-ben alakult meg helyi fiatalokból. A garai nemzetiségek – horvát, német, székely – táncain túl szívesen ismerkednek más tájegységek néptáncaival, népdalaival. A csoportnak 20 aktív tagja van a 15-30 éves korosztályból. Rendszeresen fellépnek a helyi és a teljes Bácska horvát, német és székely rendezvényein. Felléptek már hazánk több régiójában és számos külföldi országban is. Gondosan őrzik a három garai nemzetiség népviseleteit. Nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás nevelésre is.

BÁCS-KISKUN MEGYE NEMZETISÉGEIÉRT DÍJ: Szőgyi László – Dusnok
2014 óta képviselője és elnökhelyettese a Horvát Nemzetiségi Önkormányzatnak. Dusnoki révén gyerekkora óta beszéli a rác nyelvet. Televíziós vállalkozóként számos nemzetiségi műsort készített és készít a mai napig. Az országosan is ismert Dusnoki Tambura Fesztivál egyik szervezője, technikai lebonyolítója. 26 éve a Rác Pünkösd egyik szervezője. A helyi horvát és magyar táncos csoportoknak folyamatosan koreográfia zenét rögzít. Munkájával hozzájárul Dusnok Község és a horvát nemzetiségi közösségek népszerűsítéséhez.

 

Gratulálok a díjazottaknak, munkájukhoz továbbra is sok erőt és sikereket kívánok!

Fotóriport