Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Átadták a forgalomnak

2019. november 29.

Pénteken délelőtt hivatalosan is átadták a forgalomnak a Bajai Ferenc-csatorna hidat. A Magyar Közút Zrt. 2017 júniusában majdnem 10 milliárd forint összértékű támogatási szerződést kötött a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, amelynek része volt a bajai híd átépítése is.

IMG_2590

A munkálatok során kibővítették az átkelőt, így a gépjárművek három méter szélességű sávokon haladhatnak. A kerékpárosok és a gyalogosok közlekedése is biztonságosabbá válik. Néhány esztendeje 16 tonnás súlykorlátozást kellett bevezetni, ez az átépítés után megszűnik, a híd teherbírása 80 tonnára növekedett.

IMG_2516

A zsilip felújítása még zajlik, így a munkálatok még nem zárultak le teljesen. A pénteki sajtótájékoztatón Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője elmondta: az átadással hosszú történet végére kerül pont. – Már 2010 előtt elkezdődött a tervezés. Magyarország Kormánya partnerünk volt és biztosította a felújításhoz szükséges több mint 1 milliárd forintot. Szeretném megköszönni mindenki munkáját, akinek része volt a felújításban. A mai nappal átadjuk a forgalomnak a hidat, használják egészséggel és biztonsággal – tette hozzá a képviselő.

IMG_2571

Fotóriport